Kaipaatko elämänohjeita ja jotakuta, kelle valittaa? Japanissa on mahdollista palkata hommaan keski-ikäinen "setä"

1:10

Japanissa voi palkata itselleen keski-ikäisen sedän kuuntelemaan valitusta, hoitamaan kotitöitä ja tarjoamaan elämänohjeita, kertoo Business Insider.

Katso yllä olevalta videolta, miten setäkuiskaaja voi auttaa ymmärtämään setiä!

Miltä kuulostaisi setämiehen palkkaaminen kuuntelemaan murheita, antamaan neuvoja ja auttamaan erilaisissa askareissa? Se on nimittäin Tokiossa mahdollista.

Yritysidean takana on muotikonsulttina työskennellyt, tokiolainen Takanobu Nishimoto, 50. Hän pisti nettipalvelunsa nimeltä "Ossan Rental" pystyyn jo vuonna 2012.

Nimi viittaa setien tai keski-ikäisten miesten vuokraamiseen.

Palvelun tarkoituksena on tarjota asiakkaille monenlaista apua. Nishimoton mukaan jotkut toivovat neuvoja rakkaudessa ja työelämässä, osa taas toivoo seuraa konsertteihin ja baareihin.

Setä voi myös siirrellä huonekaluja tai esittää asiakkaan poikaystävää, jotta tämä pääsee eroon häiriköistä.

Eniten 20–50-vuotiaita naisia asiakkaina

Sedän voi vuokrata itselleen 1 000 japanin yenin [7,5 euron] tuntihintaan.

– Alun perin ajattelin, että neuvoja etsivät nuoret miehet muodostaisivat suurimman osan asiakaskunnasta, mutta sen muodostivatkin 20–50-vuotiaat naiset, Nishimoto selittää.

Palvelun tarkoituksen on yrittäjän mukaan toki auttaa asiakkaita, mutta myös haihduttaa keski-ikäisiin miehiin liittyvää negatiivista ja stereotyyppisistä mielikuvaa kaljamahaisista ja epähygieenisistä sedistä.

Palvelun sedät taas haastatellaan tarkoin. Rikosrekisteriä ei saa olla, eivätkä miehet saa olla pitkäveteisiä. Setä ei saa myöskään tehdä mitään, mikä voisi johtaa fyysiseen suhteeseen asiakkaan kanssa rangaistuksen uhalla.

"'Ossan' itse kasvaa tämän roolin kautta"

Nishimoto uskoo, että vanhemmilla miehillä on paljon elämänkokemusta jaettavaksi. Palvelu onkin suosittu: Varauksia tehdään jo noin 900 kuussa. Ossan Rental tarjoaa yhteensä 80 eri setää, joista asiakkaat saavat valita.

Samalla sedät voivat itse saada kokemuksesta paljon.

– "Ossan" itse kasvaa tämän roolin kautta. Joko he saavat enemmän itsevarmuutta, kiillottavat kuvaansa tai oppivat elämästä toisilta ihmisiltä, Nishimoto sanoo.

Muunkinlaisista setäpalveluista on raportoitu Aasiassa. Kerroimme viime viikolla, että Etelä-Koreassa vanhemmat palkkaavat "vale-enoja", jotka tyyriiseen hintaan varmistavat, etteivät heidän lapsensa joudu koulukiusatuiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja