Mainos

Kailajärvi raivostui todistusaineiston tuhoamisväitteistä oikeudessa

Kihlakunnansyyttäjä Mika Appelsinin mukaan Hannu Kailajärven onnistui tuhota WinCapita-klubin jäsenlista maaliskuussa 2008. Arvion mukaan klubissa oli loppuvaiheessa todennäköisesti yli 10 000 jäsentä.

Kattavaa jäsenrekisteriä ei ole ollut poliisin käytössä sen jälkeen, kun päätekijäksi epäilty Kailajärvi lähetti klubin serverin hollantilaiselle ylläpitäjälle sähköpostiviestin. Viestissä hän pyysi käynnistämään serverin uudelleen.

Tämän jälkeen tuhansien jäsenten luettelo katosi lopullisesti. Poliisi ei ole onnistunut saamaan jäsenluetteloa, vaikka Kailajärvi kertoi olettaneensa ylläpitäjän pitäneen serverillä olleista tiedoista varmuuskopioita hallussaan.

Kailajärvi tuohtui syyttäjän väittäessä tuhoamista tahalliseksi.

- Jostain syystä syyttäjän ja krp:n englannin kieli on hieman hakusessa. Pyysin viestissä käynnistämään serverin uudelleen. Tässä nähdään nyt, että krp ja syyttäjä ovat aivan hakusessa, Kailajärvi korotti ääntään ja tivasi samalla oikeuden puheenjohtajalta valmisteluistunnon tarkoitusta, joka selitettiin hänelle.

- Väitetään, että olisin tyhjentänyt serverin. Näin tein, kun pääsyni serverille oli estetty. Mutta serverin ylläpitäjällä on aina varmistuksia, he ottavat niitä päivittäin. Se, että olisin tuhonnut jäsenlistan on absurdi väite ja todistelu, koska ne (varmuuskopiot) olivat lähtökohtaisesti olemassa silloin.

Asiaa puidaan tarkemmin oikeudenkäynnin myöhemmässä vaiheessa, jolloin todistajaksi on kutsuttu muun muassa serverin hollantilainen ylläpitäjä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.