Kaikki Finlandia-ehdokkaat naisia – menestyskirjailija Laila Hirvisaari pääsi mukaan

Finlandia-palkintoa tavoittelee ensi kertaa sen historiassa kuusi teosta, jotka kaikki ovat naisten kirjoittamia. Tervot-hotakaiset-kyröt-nousiaiset on pudotettu odottamaan seuraavaa kertaa - monen yllätykseksi. Mukana ei myöskään ole perinteistä kiintiösuomenruotsalaista, kerrankin kuitenkin bestselleristi, mikä varmasti lisää suuren lukijayleisön mielenkiintoa palkintoon.

Kirjallisten piirien usein viihteeksi luokittelema Laila Hirvisaari on mukana ensimmäistä kertaa. Minä, Katariina onkin hienosti kirjoitettu historiaa avaava romaani, jonka taustalla on ällistyttävä määrä tietoa. Raadeilla vain on ollut pahana tapana jättää -jo paljon saaneet- menestyskirjailijat kisasta pois. Kuitenkin Hirvisaari menee Venäjän keisarinnan sieluun kuten Hannu Mäkelä aikanaan Einon Leinon päähän Finlandian voittaneella Mestari-romaanillaan.

Ehdokaslistan runkona ovat Eeva-Kaarina Arosen, Kristina Carlsonin ja Rosa Liksomin uutuudet, jotka ovat jo etukäteen monilla tahoilla kehuttuja ja hyväksi havaittuja romaaneja. Carlson on ainoa kaunokirjallisuuden Finlandian kertaalleen voittanut kirjailija listalla.

Lisäksi mukana ovat villinä vetoina kaksi esikoiskirjailijaa: Jenni Linturi ja Laura Gustafsson, joka on päässyt myös ehdolle Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoon hämmentävän rajulla Huorasadullaan.

Romaanit, jotka ovat ehdolla kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoon ovat Eeva-Kaarina Aronen: Kallorumpu (Teos), Kristina Carlson: William N. päiväkirja (Otava), Laura Gustafsson: Huorasatu (Into), Laila Hirvisaari: Minä, Katariina (Otava), Rosa Liksom: Hytti nro 6 (WSOY) ja Jenni Linturi: Isänmaan tähden (Teos).

Voittajan valitsee tänä vuonna teatterinjohtaja Pekka Milonoff 1. joulukuuta.

Lue myös:

    Uusimmat