UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

Näkökulma: Mestarien liigakausi huipentuu – kaikkea draamaa ei olla vielä nähty

2:03
Videolla C Moren asiantuntijat puivat läpi Mestarien liiga -kautta.

Kaikkien aikojen Mestarien liigakauden huipennus on edessä. Niin kauan kuin olen Mestarien liigaa seurannut en muista yhtä uskomattoman dramaattista kautta... ja jotenkin uskon, että kaikkea draamaa ei ole vielä nähty. 

Monen vuoden ajan olen saanut selostaa Valioliigaa elämässäni. Englannin pääsarja tarjoaa toinen toistaan suurempia otteluita ja vaikkakin Tottenhamin ja Liverpoolin keskinäiset eivät erityisen suurta historiallista painoarvoa tarjoa moniin muihin ottelupareihin vertailtaessa, ne ovat vuosien saatossa olleet kuitenkin otteluita, jotka kenties parhaiten muistaa kauden päätyttyä. Tämän kauden viimeisin kohtaaminen oli oiva esimerkki siitä. Pool johti pitkään, kunnes Spurs nousi tasoihin. Hektisen ottelun loppupuolella Tottenhamilla oli 3-4 loisteliasta maalipaikkaa napata vaikka voitto ja tuhota Poolin mestaruushaaveet, mutta viimeistely oli surkeaa. Sekin ottelu sai lopulta ”spursmaisen” kliimaksin, kun Hugo Lloris kämmäsi ja Liverpool voitti. 

Mestarien liigan finaali

Tottenham-Liverpool lauantaina 1.6.
Jalkapallostudio klo 21.00 (C More Sport 1) ja klo 21.20 (MTV3)
Finaali klo 21.55 C More Sport 1 ja MTV3

Ottelu näkyy myös cmore.fi -suoratoistopalvelussa​​​​​​​

Madridissa pelataan tänä iltana kautta aikain kaupungin viides loppuottelu UCL:ssä tai sitä edeltäneessä Eurooppa cupissa. Tuloksena joko Liverpoolille jo kuudes voitto tai Tottenhamille historiansa ensimmäinen. Managerien lähtökohdista, Kloppilla on alla peräti kuusi peräkkäistä finaalitappiota, Pochettinolla ei sattuneista syistä ensimmäistäkään. 

Klopp ei tällä kaudella olisi voinut tehdä asioita yhtään paremmin. On mielettömän karua jos tästä kaudesta ei jää mitään käteen. Kauden merkityksestä kertoo paljon se että erään iäkkään Liverpoolin kannattajan mielestä, joka seurannut Liverpoolia 50 vuotta, tämä on seurahistoriansa paras kausi, kävi tänään, miten kävi. Se on aika paljo sanottu sellaisella satumaisella historialla ja menestyksellä mikä Liverpoolilla on. Klopp on nostanut Liverpoolin joka tapauksessa sille tasolle minne Pool kuuluu. Kloppon itsensä kannalta olisi toki toivottavaa että se voitto kuitenkin tulisi, koska pelkillä sympaattisilla finaalitappioilla ja kakkoseksi jäämisillä, ei sitä viimeistä askelta kuitenkin oteta. Se edellyttää voittoa. 

Samaa voidaan sanoa Pochettinosta, pienillä eroavaisuuksilla. Yksi, ei niin kovin pienikään, eroavaisuus löytyy rahasta. Pochettinon viiden vuosien periodin nettokulutus seurassa on alle 50 miljoonaa... Klopp käytti pelkästään Alissoniin 25 miljoonaa enemmän. Pochettinon paljon puhuttu prosessi on vuosien saatossa saanut ilkkumista osakseen ja vaikka pokaaleja ei edelleenkään ole tullut, ei kukaan voi kiistää etteikö hän olisi vienyt seuraa myös uudelle tasolle. Näen Pochettinon Spursissa paljon samaa kuin Atleticossa aikanaan. Atletico oli pelkkä vitsi ennen kuin Diego Simeone tuli ja muutti koko seuran identiteetin. Atletico muuttui sympaattisesta häviäjästä voittajaksi. Pochettinolla on sama sauma, mutta se edellyttää voittoa. 

Jos prosessi tänään etenee voittoon asti, se ei ole historiallinen pelkästään sen vuoksi että Tottenham kruunattaisiin Euroopan parhaaksi ensimmäistä kertaa, vaan myös siksi että Pochettino muutti koko seuran identiteetin. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja