Tutkimuksen mukaan kannattaisi nauttia enemmän omega-3-rasvahappoja omega-6-rasvojen sijaan.
Terveellisten rasvojen syöminen tietyllä tavalla voisi tuoda lisää terveyshyötyjä, kertoo CNN. Tutkimuksen mukaan erityisen edukasta olisi nauttia omega-3-rasvoja.
– Havaitsimme, että korkeampi omega-6-rasvojen suhde omega-3-rasvoihin liittyy suurentuneeseen kuolemanriskiin, tutkimusta tehnyt Yuchen Zhang kuvasi.
Omega-6-rasvahappoa on runsaasti esimerkiksi rypsi-, auringonkukka- ja soijaöljyssä. Omega-3-rasvahappoja saa esimerkiksi kalasta, mutta myös esimerkiksi pellavansiemenöljystä, rypsiöljystä tai rapsiöljystä.
Lue myös: Kardiologi nimeää yhden roskaruoan, jota ei suostu syömään
Suurempi määrä omega-6-rasvahappoja ei eduksi
Zhangin mukaan joitakin viitteitä on siitä, että länsimaisessa ruokavaliossa omega-6-rasvaa on enemmän, jopa 20-kertaisesti, "omega kolmosiin" verrattuna.
– Joitain todisteita on siihen suuntaan, että länsimaiselle ruokavaliolle tyypillinen korkeampi määrä omega-6-rasvahappoja omega-3-rasvahappoihin verrattuna voi liittyä moniin kroonisiin sairauksiin, kuten sydäntauteihin, syöpään ja autoimmuunisairauksiin, Zhang kuvasi .