Käärijälle kelpaa vain Euroviisu-voitto ja Suomen kansan torijuhlat – mutta missä asussa artisti esiintyy, kun bolero jäädytettiin Helsingin jäähallissa?

Katso videolta, kun Käärijän eeppinen bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon - näin artisti kommentoi ainutlaatuista elettä ja tulevia viisuja 2:33
Katso videolta, kun Käärijän eeppinen bolero nostettiin Helsingin jäähallin kattoon - näin artisti kommentoi ainutlaatuista elettä ja tulevia viisuja

MTV Uutiset seurasi Helsingin jäähallissa ainutlaatuista tilaisuutta, jossa Suomen Euroviisu-edustaja Käärijän kuuluisa bolero jäädytettiin ja nostettiin legendaarisen hallin kattoon. Katso yllä olevalta videolta, millaisissa tunnelmissa artisti suuntaa kohti viisulavoja. 

Suomea Liverpoolissa ensi kuussa järjestettävissä Euroviisuissa edustava Käärijä on villinyt Suomen ja muun Euroopan paitsi tarttuvalla edustuskappaleellaan, myös esiintymisasullaan. 

Käärijä on totuttu näkemään esiintymislavalla neonvihreä bolero yllään. Asuste on saanut kuluvan kevään aikana huomiota jopa siinä määrin, että se jäädytettiin tänään Helsingin jäähallin kattoon. 

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miltä paidan nostaminen Helsingin jäähallin kattoon näytti! 

Ainutlaatuisella eleellä Helsingin jäähalli toivottaa vantaalaiselle Jere Pöyhöselle hyvää matkaa Euroviisuihin. Artisti seurasi eeppisen boleronsa nostoa paikan päällä haikeana sille heiluttaen.

"Vähän haikea fiilis"

MTV Uutisten viihdetoimittaja Katja Lintunen seurasi tilaisuutta paikan päällä yhdessä paidattoman artistin kanssa. 

Bolero nousi ilmaan fanfaarien säestämänä. Samalla raivokkaasta lavaesiintymisestään tunnettu mies hyvästeli asusteensa sille heiluttaen. 

– Vähän haikea fiilis, mutta arvoton iso kiitos Helsingin jäähallille, että lähti tällaisen tempaukseen messiin ja tukee meikää, Käärijä totesi tuoreeltaan MTV Uutisille.

– Toki nyt täytyy miettiä, millä bolerolla vedetään siellä (Liverpoolissa). Toivotaan, että toinen löytyisi periltä, hän sanoo naurahtaen.

Käärijän neonvihreä bolero on kokenut Uuden Musiikin Kilpailun jälkeen kovia – ei vain keikkojen aikana vaan myös niiden ulkopuolella. Maaliskuussa kuuluisa bolero teki katoamistempun. Käärijä itse uskoo, että esiintymisasu oli tipahtanut raolleen jääneestä auton takaluukusta, kun hän oli lähdössä Kuopioon keikalle. Sittemmin hän sai boleronsa takaisin.

Arftisti kuitenkin paljastaa, että Liverpoolin esiintymislavaa ja miljoonia katsojia varten on teetetty uusi bolero, joka on turvassa ja toivottavasti myös perillä ajoissa. 

Käärijä esiintyy sadalle miljoonalle katsojalle Euroviisujen ensimmäisenä semifinaalipäivänä. Esiintymispaikka on järjestyksessään 15. – eli Käärijä nousee lavalle ensimmäisen semifinaalipäivän viimeisenä

Mikäli esiintyminen viitoittaa Käärijän tien finaaliin, artisti taistelee voitosta lauantaina 13. toukokuuta.

Valmistautumisen loppusuora on siis jo käynnissä – miltä se tuntuu kovassa pyörityksessä olleesta artistista?

– On aika helpottunut fiilis, koska on ollut pitkä matka ja paljon hommia. Veikkaan kyllä, että hommat myös jatkuu tästä eteenpäinkin. 

– Voittoa lähdetään hakemaan, ja katsotaan, mitä se sitten tuo odottavaisin mielin, hän avaa tämänhetkisiä tunnelmiaan.

Mikään muu kuin voitto ja torijuhlat ei kelpaa

Käärijä on ollut heti UMK-voittonsa jälkeen yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista Ruotsin viisuedustaja Loreenin rinnalla. Koska odotukset ovat artistilla itselläänkin todella korkealla, hän lähtee valloittamaan eurooppalaisten viisusydämet voitto ja torijuhlat silmissään kiiluen. 

Jos Käärijä ei näe itseään kärkisijalla, pettymys on valtava. 

– Se olisi iso pettymys ihan varmasti. Duunia tämän eteen on tehty niin paljon. En lähde hakemaan sieltä kokemuksia vaan voiton ja Suomen kansan torille, Käärijä sanoo.

Mikä tori on varattuna?

– Varmaan kaikki torit, hän sanoo naurahtaen. 

Käärijä on tavannut pahimman kilpakumppaninsa Loreenin kasvokkain. Mistä kaksikko jutteli? Katso artikkelin alussa olevalta videolta. 

Käärijän bolero jäädytettiin Helsingin jäähallin kattoon! 6:01
Voit katsoa Käärijän haastattelun kokonaisuudessaan tältä videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat