Käärijä-huumaa verrataan Dingo-ilmiöön – Ilmaiskeikka Vantaalla keräsi paikalle toistakymmentä tuhatta fania

Jatkuuko Käärijä-huuma? Suomen euroviisutähti esiintyy Vantaalla ilmaistapahtumassa – MTV paikalla 12:18
Käärijän ilmaiskeikka Vantaalla lähes tuplasi Louhela Jamien yleisömäärän viime vuodesta.

Euroviisuissa uransa nousukiitoon siivittänyt vantaalainen Jere Pöyhönen, eli Käärijä, esiintyi tänään ilmaistapahtumassa Vantaan Louhela Jameilla kymmentuhatpäisen yleisön edessä.

Vapaaehtoistoimintaan perustuva festivaali sai todellisen lottovoiton, kun Euroviisuissa toiseksi sijoittunut Käärijä varmisti esiintymisensä muutama päivä ennen tapahtumaa.

Järjestävän tahon, Vantaan elävän musiikin yhdistyksen (Velmu) toiminnanjohtaja Tommi Ouvinen arvioi, että kävijämäärä saattoi jopa tuplaantua viime vuodesta.

Festivaalipäällikkö Janne Nurmi kertoo, että vuodesta 1992 järjestetty festivaali on kasvanut vuosi vuodelta. Käärijän saaminen esiintyjäksi oli festivaalille kova juttu.

– Haluamme tuoda ihmisille ja perheille iloa arkeen ja pyhäpäivään, ei meistä kukaan saa tästä palkkaa, kaikki perustuu vapaaehtoistoimintaan. 

Käärijä-ilmiö

Tapahtuman yleisössä oli tuhansia lapsiperheitä ja Käärijä-faneja, jotka olivat pukeutuneet "käärijänvihreään". Käärijä-ilmiö on järjestäjienkin mielestä poikkeuksellinen.

Lasse Norreksen kanssa verrattiin tätä Dingo-ilmiöön. Tällaista ei näe joka vuosi, Janne Nurmi kertoo.

Musiikki- ja viihdealan vaikuttaja Norres toimi aikoinaan 1980-luvulla Dingon managerina. 

 – Vastaava ilmiö tulee 40 vuoden välein, arvelee Tommi Ouvinen.

Fanit hurmoksessa

Timi Luukkanen, Hugo Laine ja Valtti Koskelainen olivat saapuneet keikalle päällään lempiväriään, vihreää. Pojat kertovatkin olevansa Käärijän faneja. 

Timiä jännitti keikka kovastikin, mutta Valttia ei kertomansa mukaan jännittänyt lainkaan.

– En ole nähnyt Käärijää aikaisemmin, Valtti totesi.

Hugolla oli päällä Cha cha cha -paita, jonka hän oli hankkinut Käärijän jäähallin keikalta. MTV Uutisten toimittaja Jonna Hellgren pyysi poikia vetäisemään pätkän Käärijän tunnetuksi tekemää tanssia.

– Minä olen meistä kaikista kokenein, totesi Hugo ja vetäisi koreografian ulkomuistista saaden ympäröivältä yleisöltä raikuvat aplodit.

Lue myös: 

 

Lue myös:

    Uusimmat