Siivittikö Käärijä Suomen parlamenttipallon voittoon? – Antti Lindtman: "Cha cha cha oli maalibiisimme ja joukkueen tunnushuuto"

Suomi on voittanut eurooppalaisen parlamenttijalkapallon mestaruuden Itävallassa pelatussa turnauksessa.

Eurooppalainen parlamenttien välinen jalkapalloturnaus on järjestetty vuodesta 1973 saakka ja Suomi on osallistunut siihen vuodesta 1977. 50-vuotisjuhlaturnauksessa pelasivat Suomi, Itävalta, Sveitsi ja Saksa.

Joukkueessa pelannut Antti Lindtman (sd.) riemuitsi tuoreeltaan voitosta Twitterissä.

MTV Uutiset tavoitti Lindtmanin puhelimitse varhain sunnuntaiaamuna. Jalkapallosankari oli kuitenkin jo hereillä, kiitos lapsiperhearjen.

Kotiin jo voittopäivän iltana lauantaina palannut Lindtman kertoo, että hän on ollut mukana Suomen joukkuueessa siitä saakka, kun hänet valittiin kansanedustajaksi.

– Vuodesta 2011 saakka olen voittoa jahdannut, Lindtman iloitsee.

Cha cha cha raikasi

Suurin osa Suomen joukkueesta jäi juhlimaan mestaruutta Itävallan parlamentissa järjestettyyn turnauksen loppugaalaan, mutta sosiaalidemokraattien seuraavaksi puheejohtajaksi ehdolle asettunut Lindtman ja pieni osa joukkueesta palasi kotiin jo eilen illalla.

Millainen oli vastaanotto kotona, kyselikö puoliso Kaija Stormbom Elisabet Turhapuron tavoin, että missäs sitä on taas luuhattu?

– Ei sentään, Kaija tietää, että joka vuosi helatorstain viikonloppuna pelataan jalkapalloa ja edustetaan Suomea, Lindtman nauraa.

Lindtman kertoo kuitenkin juhlineensa tarpeeks ijo turnauksen aikana ja sen päätyttyä.

– Heti pukukopissa pärähti soimaan Käärijän Cha cha cha, se oli maalibiisimme ja joukkueen tunnushuuto.

Lindtman arvelee, että Suomen euroviisukappale jopa siivitti joukkueen voittoon.

Vastassa jopa bundesliigan pelaajia

Antti Lindtman ylistää Suomen parlamentin joukkuetta, sillä vastassa oli kovia kansainvälisiä poliitikkoja, joista osa entisiä ammattiurheilijoita.

– Aiempina vuosina siellä on ollut jopa entisiä Bundesliigan pelaajia. Mutta myös Suomi sai kovia nimiä joukkueeseen kevään edustkuntavaaleista, Lindtman huomauttaa.

Vasemmistoliiton kansanedustajaksi huhtikuussa valittu entinen ammattijalkapalloilija Timo Furuholm oli myös mukana turnauksessa. Furuholm iloitsi Twitterissä mestaruudesta.

– Suomi on palautettu parlamenttien välisen futisturnauksen mestariksi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009.

– Furuholm toi meille nopeutta ja taitoa, Lindtman ylistää.

Joukkuetta vahvistamaan liittyi myös keväällä kansanedustajaksi valittu entinen pikaluistelija Mika Poutala (kd.). 

– Mikalla on jerkkua reisissä, se näkyy nopeutena kentällä, jalka nousee toista tahtia, Lindtman ylistää. 

Antti Lindtmanin mukaan jalkapallo on Euroopan yhteinen kieli, jota kaikki puhuvat.

– Perimätiedon mukaan turnauksen tarkoitus on alusta saakka ollut integroida parlamentaarikkoja ja parlamenttia.

Vuoden 1977 jälkeen, kun Suomea pyydettiin mukaan turnaukseen, ei uusia maita ole mukaan tullut.

– En tiedä, onko muista maista haettu mukaan, mutta onhan parlamenttien välillä muitakin kilpailuja. Pohjoismaiset parlamentit kisaavat hiihtokisoissa ja golfissa. 

– Urheilu on erittäin hyvä tapa muun kansanedustajan työn ohella päästä tapaamaan kollegoita.

Viime vuonna parlamenttien välisiä jalkapallon EM-kisoja isännöi Suomi, kun jalkapalloturnaus järjestettiin Lahdessa. Nyt juhlavuotena eduskunnan urheilukerhon jalkapallojoukkueen kapteenina pelasi Ville Skinnari (sd.).

Joukkueeseen kuuluvat kansanedustajista maalivahtina pelannut Kim Berg (sd.), Heikki Autto (kok.), Seppo Eskelinen (sd.), Timo Furuholm (vas.), Antti Kaikkonen (kesk.), Marko Kilpi (kok.), Ari Koponen (ps.), Mika Lintilä (kesk.), Mika Poutala (kd.) ja Markku Siponen (kesk.).

Eduskunnan henkilökuntaa joukkueessa edustavat Miika Suves, Olli Kannas,Sami Stenman, Tommi Halme ja Hans Häyrynen. Joukkueen valmentaja toimii Suomen jalkapallon maajoukkuetta vuosina 1989-1992 valmentanut Jukka Vakkila

Ensi vuonna parlamentit ottavat toisistaan mittaa Sveitsissä. 


Juttua korjattu 21.5.2023 kello 11.36: Muutettu vuosiluku 

Lue myös:

    Uusimmat