Kaappaus keittiössä: Kari Aihisen 5 niksiä mehukkaaseen kassleriin

Kassler on porsaan niskaa ja siitä on kätevää tehdä maukasta ruokaa isommallekin joukolle.

1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.

2. Haudutettaviin ruokiin ei kannata filettä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.

3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.

4. Nosta liha jääkaapista pöydälle lämpenemään n. 2-3 tuntia ennen kuin aloitat ruuan valmistuksen. Paistettavan lihan tulee olla huoneenlämpöistä sillä muuten se luovuttaa turhaan nestettä paistettaessa.

5. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista liha kuumalla pannulla. Paistamisen tarkoitus on saada kaunis paistopinta lihalle, liha kypsytetään uunissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat