Kaapo Kakon uudesta olemuksesta positiivisia viestejä – päävalmentaja näkee syyt epäonnistuneelle alkukaudelle: "Hiukan enemmän pomppua askeleessaan"

Kesällä 2019 NHL:n varaustilaisuuden toisena nimenä huudetun Kaapo Kakon alku maailman parhaassa sarjassa sujui kauden keskeytymiseen asti odotettua heikommin. Harjoitusleirien käynnistyttyä maanantaina neljän kuukauden tauon jälkeen New York Rangers -leiristä kuului positiivisia viestejä suomalaisnuorukaisen uudesta ilmeestä.

Päävalmentaja David Quinn kertoo havainneensa Kakon olemuksessa uudenlaista ryhtiä jo lyhyen otannan jälkeen.  

– Mielestäni Kakolla on hiukan enemmän pomppua askeleessaan. Hän hymyilee hieman enemmän. Luulen, että hän todella odottaa kauden jatkumista - ja me tarvitsemme häntä, jos aiomme saavuttaa perimmäisen tavoitteemme, Quinn sanoi harjoitusleirin toisen session jälkeen USA Todayn mukaan.

Päävalmentaja piti koronatauon aikana tasaisesti yhteyttä suomalaishyökkääjän kanssa. Quinnin mukaan olonsa nyt mukavammaksi tunteva Kakko kuulostaa "latautuneelta" ja näkee kauden jatkumisen suomalaiselle ikään kuin alkuna "toiselle kaudelle".

– Kakon kohdalla kyse on enemmän henkisestä puolesta. Kun olet 18-vuotias ja muutat uuteen maahan, jossa et ole koskaan elänyt, et puhu äidinkieltäsi ja pelaat liigassa, jossa et ole koskaan pelannut, odotukset ovat hänen kohdallaan mitä ovat - siinä on jo monta asiaa päällekkäin.

Kauden alkupuoliskolla 66 ottelussa tehot 10+13 tehnyt Kakko on saanut pudotuspeleihin lääkäreiltä peliluvan ykköstyypin diabeteksesta ja siihen liittyvistä koronarajoituksista huolimatta. Seurassa ollaan tyytyväisiä kaikenlaiseen kehitykseen, mitä lupaavassa hyökkääjässä havaitaan. 

– Ei ole sattumaa, että ykkösvaraus Jack Hughesin pistelukemat ovat olleet samaa luokkaa Kakon kanssa. Hänen tilanteensa on ollut kuulemma melko samanlainen New Jerseyssä. Luulen, että nyt kyse on vain kaverista (Kakko), joka tuntee palatessaan olonsa mukavammaksi ja ymmärtää, mitä tilanne tarjoaa ja vaatii.

– Hän tuntee kaikki. Hän tuntee olonsa jokaisen kanssa mukavammaksi sekä ihmisenä että pelaajana. Siinä on mielestäni kysymys vain erittäin hyvän nuoren jääkiekkoilijan kehittymisestä, Quinn päätti.

Lue myös:

    Uusimmat