Toimittaja tiputti Kaapo Kakosta uutisen – "Ison pojan status"

Kaapo Kakko pelaa toista kauttaan jääkiekon NHL:ssä ja New York Rangersissa. Suomalaisen elämässä on tapahtunut tällä välin muutoksia.

Kakko kertoi reilu vuosi sitten syksyllä ensimmäisen NHL-kautensa aloitettuaan asuvansa lapsiperheen yläkerrassa New Yorkin pohjoispuolella White Plainsissa, lähellä Rangersin harjoitushallia. Nyt 19-vuotias suomalainen asuu kuitenkin jo omassa asunnossaan, raportoi urheilutoimittaja Mollie Walker.

– Ison pojan status, Walker veisti asiasta Twitterissä.

"Asioita alkaa todella tapahtua"

Kakolla on toistaiseksi kauden yhdeksästä pelistään kolme (2+1) tehopistettä. Viime kaudella 66 ottelussa tehot 10+13=23 summannut suomalaishyökkääjä on oppinut reilussa vuodessa koko ajan enemmän kapeassa pohjoisamerikkalaiskaukalossa pelaamisen saloja, ja hän kokee myös itse olevansa parempi pelaaja kuin edelliskaudella.

– Ajattelen vähän enemmän, mitä minun täytyy tehdä jäällä muun muassa puolustusalueella, Kakko tuumi.

Rangersin päävalmentaja David Quinn täydensi analyysiä painavilla huomioillaan lupauksensa pelaamisesta.

– Hän todella jahtaa kiekkoja, luistelee enemmän pienillä alueilla, voittaa enemmän laitakamppailuja, ja kun noin tekee, kun on hänen taitotasonsa, asioita alkaa todella tapahtua hyökkäyksen vinkkelistä. Minusta hän ymmärtää kaiken tuon, Quinn sanoi.

Vielä Kakon NHL-ura ei ole lähtenyt merkittävään liitoon, mutta odotukset vuonna 2019 NHL:ään koko draftin toisena pelaajana varatun nuorukaisen varalle ovat suuret. Suomalainen itse keskittyy päivittäiseen ahertamiseen.

– Yritän vain tehdä parhaani joka päivä. Yritän pelata niin kovaa kuin pystyn, paranen joka päivä, Kakko kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat