Kaapo Kakon sopeutuminen NHL-kaukaloon on tehnyt vaikutuksen Rangers-pomoon – "Voin samaistua siihen, kuinka vaikeaa sen täytyy olla"

New York Rangersin GM Jeff Gorton on ollut tyytyväinen kesän ykkösvarauksensa Kaapo Kakon tulokaskauden otteisiin.

Suurin odotuksin New Yorkiin saapunut Kakko aloitti NHL-uransa ehkä hieman odotettua vaisummin, mutta on kauden edetessä sopeutunut päivä päivältä paremmin tarunhohtoiseen liigaan. Gorton on ollut tyytyväinen tähtilupauksensa otteisiin.

– Minusta hän pärjää todella hyvin. Kun on kaksi teini-ikäistä (lasta), voin samaistua siihen, kuinka vaikeaa sen täytyy olla astella maailman parhaaseen liigaan ja tehdä vaikutus (tuossa iässä), Gorton sanoo New York Postille.

Kakko on kerännyt nyt 28 pelaamassaan ottelussa 14 tehopistettä. Marraskuussa Kakko takoi kahteen otteluun kolme täysosumaa, mutta hyvä vire hyytyi nuorukaisen sairastuttua. Paluunsa jälkeen suomalaistähden maalihanat ovat olleet tukossa. Gorton uskoo kuitenkin vakaasti, että Kakon taannoinen vire on palaamassa.

– Ennen kuin hän sairastui, hän oli todella pääsemässä vauhtiin. Minulla on tunne, että hän on hiljalleen palaamassa tuolle tasolle, Gorton vakuuttaa.

On hyvin selvää, että Rangers ei halua asettaa Kakon niskaan liian suuria odotuksia, eikä varsinkaan hätiköidä liikaa suomalaisen suurlupauksensa kanssa. Gorton on kuitenkin huomannut Kakon otteissa huomattavaa kehitystä, mistä hän antaa kiitosta myös valmentajille ja joukkuetovereille.

– Hän on kasvanut varsinkin kiekottomassa pelissä. Valmentajat ovat tehneet todella hyvää työtä hänen kanssaan. Hänen joukkuekaverinsa ovat tehneet hyvää työtä auttamalla häntä. Olen todella rohkaistunut hänen tulevaisuudestaan ja siitä, mihin hän on menossa, Gorton myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat