Kaapo Kakon NHL-seurassa kuohuu: tulokas syrjäytti kuningas Henrik Lundqvistin – valmentaja nöyryytti ruotsalaista seuraikonia mediassa

New York Rangersin päävalmentajan David Quinnin yllättävä ilmoitus tulokasmaalivahti Igor Shesterkinin nostamisesta ykkösmaalivahdin asemaan vain reilun kuukauden jälkeen on herättänyt keskustelua ruotsalaislegenda Henrik Lundqvistin tulevaisuudesta NHL-seurassaan.

Koko NHL-uransa Rangersia edustanut Lundqvist, 37, on pelannut tämän vuoden puolella vain kolme täyttä ottelua menetettyään paikkansa 24-vuotiaalle venäläisvahdille Igor Shesterkinille ja SM-liigasta Turun Palloseurasta tutuksi tulleelle Aleksandr Georgijeville.

Aiemmin viikolla päävalmentaja Quinn teki yllättävän ilmoituksen, kun toimittajat kysyivät häneltä, onko vuodenvaihteen jälkeen NHL:ään nostettu Shesterkin jo lunastanut ykkösmaalivahdin paikan.

– Kyllä. Tällä hetkellä olemme siinä tilanteessa hänen pelaamisensa takia, Quinn tokaisi suoraan ennen torstain Minnesota-ottelua.

Taustalla Rangersin pyrkimys hankkiutua eroon Lundqvistista?

Rangersin ykkösmaalivahtina vuodesta 2005 lähtien toiminutta Lundqvistia – kuningas Henrikiä, kuten häntä on Manhattanilla nimitetty – kohtaan ilmoituksen viesti oli tyly.

– Etkö voi sanoa Henrikille tuota asiaa silmästä silmään ennen kuin menet kertomaan sen julkisesti? kyseenalaisti asiantuntija Mike Johnson NHL Tonight -ohjelmassa ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan.

Toisen asiantuntijan Elliotte Friedmanin mukaan kyseessä saattoi olla tarkoituksenmukainen myynti-ilmoitus.

– On vaikeaa uskoa, ettei Quinn olisi kertonut Henrikille sitä ennen kuin menee sanomaan tuollaista julkisesti, Friedman arvioi.

– Tiedämme kaikki, että Henrikillä on sopimuksessaan pykälä, ettei Rangers voi kaupata häntä vasten hänen tahtoaan. Arvaukseni on, että he haluavat testata markkinoita ja katsoa, onko mikään seura valmis tekemään vakavasti otettavaa tarjousta, ja sitten kuulla Henrikiltä, onko hän valmis siirtymään, Friedman jatkaa.

Lundqvist istui jälleen vaihtopenkillä, kun Georgijev torjui perjantain kierroksella 36 laukausta ja johdatti joukkueen 3-1-vierasvoittoon Columbus Blue Jacketsia vastaan. Shesterkin on sivussa lievän nilkkavamman takia, mutta ruotsalaiselle seuraikonille ei riitä peliaikaa.

Kaapo Kakko pelasi Rangersin hyökkäyksessä vajaat 12 minuuttia jääden ilman tehopisteitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja