Tulikuuman Sebastian Ahon kolhu säikäytti Carolinassa – suomalaistähdet juonivat näyttävän voittomaalin

Suomalaispelaajat Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat järjestelemässä Carolina Hurricanesin voittomaaliksi jäänyttä kolmatta osumaa NHL-kierroksen 5-2-voitossa New Jersey Devilsia vastaan.

Carolina meni kotijäällään 3-1-johtoon, kun Aho käynnisti toisen erän loppupuolella voittamansa aloituksen jälkeen hyökkäyksen. Hän antoi syötön ensin Andrei Svetshnikoville, joka puolestaan jätti kiekon siniviivan jälkeen uudelleen ketjukaverilleen.

Aho jakoi kiekon oikealle Teuvo Teräväiselle, joka napautti sen yhdellä kosketuksella maalin eteen hiipineelle Svetshnikoville. Venäläishyökkäjä ohjasi kiekon näppärästi ohi Devils-vahti Louis Dominguen.

Syöttöpiste oli NHL-pörssin kärkikymmenikköä hätyyttelevälle Teräväiselle jo kauden 43:s. Kaikkiaan hänellä on koossa 57 ottelusta tehot 12+43=55. Kahdeksannessa ottelussa peräkkäin pisteille yltänyt Aho on puolestaan tehnyt pisteet 31+22=53.

Toisen erän lopussa Aho loukkaantui lievästi ja vietti tovin vaihtopenkin päässä. Hän kuitenkin palasi kaukaloon vielä samassa erässä.

Carolina pysyi voitolla iskuetäisyydellä NHL:n itäisen konferenssien pudotuspelipaikoille. Kahdella viimeisellä villin kortin paikoilla olevat Philadelphia Flyers ja Columbus Blue Jackets ovat vain kaksi pistettä edellä, mutta kumpikin on pelannut enemmän otteluita kuin Hurricanes.

Lue myös:

    Uusimmat