Valtaistuimelta sysätyn Henrik Lundqvistin NHL-ura vaakalaudalla? Ruotsalaisikoni heitti löylyä villeille spekulaatioille – "Katsotaan, mitä tapahtuu"

3:42
Kaapo Kakko iski kaksi maalia New York Rangersille helmikuussa pelatussa NHL-ottelussa.

New York Rangersin pitkäaikainen tähtivahti Henrik Lundqvist on tällä kaudella joutunut pahimmillaan jopa statistin rooliin joukkuessaan, mikä on herättänyt spekulaatioita ruotsalaisikonin NHL-uran jatkumisesta.

Kaudesta 2005-06 asti New York Rangersin ykkösvahdin viittaa kantanut Lundqvist on kiistatta yksi Rangersin seurahistorian suuruuksista. 14 vuoden ajan hän ehti olla koko New Yorkin kuningas, mutta tällä kaudella hänet on sysätty valtaistuimelta.

38-vuotias Lundqvist on joutunut tällä kaudella ensimmäistä kertaa urallaan tilanteeseen, missä ruotsalaisvahdin asema on kyseenalaistettu. Tällä kaudella Lundqvist on torjunut 30 ottelussa torjuntaprosentilla 90,5, mutta vastuu on vähentynyt radikaalisti kevään lähestyessä.

Venäläiskaksikko Aleksandr Georgijev ja Igor Shestjorkin on vallannut Rangersin vakitorjujoiden paikat ja Lundqvist on joutunut välillä jopa statistin rooliin. Lundqvistin kohtelu on herättänyt Ruotsissa runsaasti keskustelua. Myös kuninkaan NHL-uran jatkon kanssa on palloteltu.

Mitä Lundqvist itse ajattelee uransa jatkumisesta?

– Niin moni asia on epävarmaa tällä hetkellä, joten yritän vain elää nykyhetkessä. Kun tämä kausi on lopulta ohi, mitä ikinä tapahtuukaan, aion istua alas Rangersin kanssa ja keskustella heidän suunnitelmistaan. Sitten katsotaan, Lundqvist summaa tulevaisuuttaan Aftonbladetin haastattelussa.

Ruotsissa on herkuteltu jo idealla, että Lundqvist saapuisi Frölundaan kaksoisveljensä Joelin seuratoveriksi ensi kaudeksi. Tähtikassari ottaa spekulaatiot toistaiseksi huumorilla, koska hänen sopimuksensa Rangersin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

– Heh, ymmärrän, että Joel saa paljon kysymyksiä siitä. En ole koskaan sulkenut mitään ovia, mitä tulee tähän asiaan, mutta minulla on vielä sopimus NHL:ssä ja suunnitelmani on edetä sen mukaan. Kuten sanoin, katsotaan, mitä tapahtuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja