NHL-seurat pommittivat puheluita suomalaisvahdista – manageri saa nyt kiittää valmentajia päätöksestään: ”Miksi haluaisimme särön kilpeemme?”

Arizona Coyotesin päätös pitää suomalaismaalivahti Antti Raanta joukkueen riveissä on osoittautunut tärkeäksi ratkaisuksi. Coyotes on nyt hetken aikaa pitkälti raumalaisen varassa.

Arizona hankki Raannan New York Rangersista kesällä 2017 ja teki vuotta myöhemmin tämän kanssa jatkosopimuksen. Asiat kuitenkin lähtivät syksyllä 2018 väärään suuntaan, ja Raanta joutui polvivamman ja leikkauksen takia jättämään lähes koko kauden pelaamatta.

Tähän vuoteen suomalainen tuotiin varovasti sisään AHL:n kautta. Välissä Darcy Kuemper oli ehtinyt ottaa selvän ykkösvahdin aseman, mikä rajoitti Raannalle tullutta peliaikaa entisestään.

Muut seurat havaitsivat tilaisuutensa. Seuramanageri John Chayka alkoi saada paljon yhteydenottoja.

– Muistan, kuinka hän kertoi valmennusryhmälle, että useat seurat soittelevat ”Rantsista”, päävalmentaja Rick Tocchet kertoo The Athletic -lehdelle.

– Me kaikki katsoimme toisiimme ja sanoimme, että Rants ja Darcy ovat joukkueen identiteetti. He antavat meille mahdollisuuden voittaa.

– Yritämme pelata hyvää puolustuspeliä ja tehdä paljon muita juttuja, mutta he antavat meille identiteetin ja tämän itseluottamuksen. Miksi haluaisimme särön kilpeemme? Tocchet linjaa.

Pelihalut päästetään ulos

Chayka luopui myyntiaikeistaan, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Viime viikon lopulla Kuemper loukkaantui torjunnassa ja joutuu viikoiksi sivuun. Raanta aloitti torjumalla lännen kärkipaikoilla keikkuvalle Arizonalle 5-2-voiton Detroit Red Wingsin vieraana.

Tocchetin mukaan Raanta olisi pelannut ilman paria sairastelujaksoa enemmänkin tällä kaudella. Nyt edessä on kahden peräkkäisen illan rypistys ennen joulutaukoa. Kuemper on sivussa mahdollisesti tammikuun loppupuolelle asti.

– Luulen, että hänellä on mehuja tallella ja halua pelata, joten päästämme sen ulos. Tauko on pian tulossa, joten en ole huolissani peräkkäisistä peleistä, Tocchet toteaa.

– En sano, etteikö meillä olisi luottoa (kakkosvahdiksi kutsuttuun) Adin Hilliin, koska hän saa kyllä aloitusvuoronsa, mutta ”Rants” voi kuljettaa palloa ja hänen asenteensa on sellainen, että ”antakaa pallo, niin vien sitä niin kuin Kuemper teki viime tammikuussa”, Tocchet vertaa jalkapallotermein.

Vaimo ollut hermostuneempi siirtohuhuista

Raanta kertoo ymmärtävänsä, miksi Kuemper sai pelata syksyn aikana niin paljon.

– Joskus täytyy kunnioittaa kuumaa kättä. "Kuemps" on ollut uskomaton. On vaikeaa löytää peliaikaa, kun edessäsi on All Stars -tason maalivahti, Raanta myöntää.

Suomalainen kertoo siirron mahdollisuuden käyneen hänen mielessään. Varsinkin, kun huhut alkoivat liikkua.

– Vaimoni on joskus vähän hermostuneempi siitä, mitä sosiaalisessa mediassa on, mutta hänkin tottuu siihen koko ajan paremmin.

– Minä en siihen keskittynyt juurikaan. Ehkä sitä luki aina välillä jotain, mutta juttelin valmentajien ja Johnin kanssa, ja kun kaikki oli hyvin, keskityin vain peleihin, Raanta kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat