Kaapo Kakko paljastaa podcastissa, miksi joutui koronalistalle – yllätys iski hotellilla

Suomalaisjääkiekkoilija Kaapo Kakko eristettiin helmikuun alussa NHL-seura New York Rangersin toiminnasta koronavirusprotokollan takia. Kakko on avannut Turun Tauti -podcastissa, mistä yllättäviä käänteitä sisältäneessä tapauksessa oli kyse.

Koronaprotokollalistalle voi päätyä, jos pelaajalla todetaan koronavirustartunta, jos hän on mahdollisesti tai varmistetusti altistunut koronavirukselle tai jos hänellä on matkustamisesta tai muista syistä johtuva karanteeni. Syytä siihen, miksi Kakko tuolla listalla oli, ei ollut avattu ennen kuin hän kertoi asiasta Turun Tauti -podcastissa.

– Meitä testataan täällä joka päivä. Välillä voi vääriä testejä tulla. Minulla testi näytti yksi päivä positiivista, Kakko alusti.

New Yorkissa jylläsi noihin aikoihin helmikuun alussa kaaosta aiheuttanut lumimyrsky.

– Olin just ehtinyt ajaa Nykin keskustaan hotelliin yöksi, ettei pelipäivänä tarvitsisi ajella ja ettei jäisi ruuhkiin tien päälle. Illalla tuli tieto, että lähdes takaisin kämpille, et pääse pelaamaan huomenna.

Kakko joutui karanteeniin, ja hänet testattiin kolmesti. Loput testit näyttivät kuitenkin negatiivista.

– Kolme tai kaksi päivää piti olla sivussa ja karanteenissa omalla kämpällään. Hyvä, että päästiin pelkällä säikähdyksellä eikä mitään ollut.

"Siinä selvittiin yksi päivä"

Ruokailun kanssa Kakolla meni tosin aika taiteiluksi, kun kotiin mennessään hänellä oli jääkaappi varsin tyhjänä.

– Ajattelin, että tässä kun karanteenissa ollaan, jotain pitäisi tilailla. Kaikki ravintolat olivat kuitenkin kiinni. Kaikki viimeiset koetin aika tyhjästä jääkaapistani syödä. Siinä selvittiin yksi päivä.

Kakko huokaisee, että sittemmin tilanne helpotti. Hän joutui olemaan sivussa vain yhden pelin, kun Rangers voitti helmikuun alussa Pittsburgh Penguinsin 3–1.

"Käy jäähallilla ja tulee kämpille"

Koronariskin minimoimiseksi Kakkokin elää kontakteja vältellen. Hän yrittää sanojensa hyödyntää kotiintilaamista ravintoloista mahdollisimman paljon, eikä muista syöneensä viime aikoina kertaakaan muiden seassa ravintolassa.

– On sanottu, että ollaan mahdollisimman vähän muissa kontakteissa. Oma elämä on tällä hetkellä sitä, että käy jäähallilla ja tulee kämpille, ja välillä koettaa tietty ruokakaupassa käydä. Jos ei jaksa itse kokkailla, tilaa jostain ja syö kotona, Kakko kertoi.

20 vuotta lauantaina täyttävän ja toista NHL-kauttaan pelaavan Kakon pistesaldo kauden 10 ottelusta on 2+1=3.

Lue myös:

    Uusimmat