Mainos

Kaaos rannalla: Ilotulitteita kuljettanut proomu syttyi tuleen ja kaikki raketit räjähtivät Australiassa

0:33

Kaksi ihmistä on loukkaantunut Australian rannikolla, kun ilotulitteita kuljettaneella proomulla syttyi eilen tulipalo ja raketit sinkoutuivat ihmisiä päin. Asiasta on uutisoinut muun muassa BBC.

Tuhannet ihmiset olivat juhlimassa uuttavuotta Terrigal Beachilla Uudessa Etelä-Walesissa, kun tuli pääsi irti ilotulitteita kuljettaneella proomulla.

Väki odotti rannalla kello 21 aloitettavaksi tarkoitettua lapsiperheille suunnattua ilotulitusta. Laivan rakettilasti räjähti tulipalon myötä kuitenkin hallitsemattomasti, ja ilotulitteet sinkoutuivat rannalla olijoita kohti.

Järjestäjien mukaan ilotulituksen oli määrä kestää 12 minuuttia. Se kesti kuitenkin vain neljä ja puoli minuuttia.

Proomun kyydissä olleet kaksi räjähdeammattilaista hyppäsivät mereen turvaan räjähdyksiltä. He saivat lieviä vammoja, ja heidät kuljetettiin sairaalahoitoon.

Viranomaiset määräsivät ihmiset poistumaan rannalta, ja se eristettiin. Juhlijoita oli poliisin mukaan rannalla 5 000–6 000. 

Paikalla olleet silminnäkijät kuvailevat Twitterissä tilanteen päättyneen kaaokseen. Pelastusviranomaisten mukaan kaaos saatiin hoidetuksi oloihin nähden melko hyvin ja enemmiltä loukkaantumisilta vältyttiin.

Turvallisuusviranomaiset tutkivat tapausta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.