Mainos

Kaakkois-Aasian tsunamivaroitusjärjestelmä valmis joulukuussa

Valvontatornien on määrä olla valmiina joulukuun 26. päivänä, Intian valtameren tuhoisan tsunamionnettomuuden ensimmäisenä vuosipäivänä.

Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofeista, kuten tsunameista, varoittava järjestelmä valmistuu joulukuussa, kertoo YK.

YK:n kehitysohjelma UNDP kertoi, että se aikoo rakentaa viisi täysin laitteistettua valvontatornia Thaimaan, Burman, Vietnamin ja Filippiinien rannikoille Aasian katastrofivalmiuskeskuksen ADPC:n avulla. Valvontatornien on määrä olla valmiina joulukuun 26. päivänä, Intian valtameren tuhoisan tsunamionnettomuuden ensimmäisenä vuosipäivänä.

Puoli miljoonaa dollaria maksava varoitusjärjestelmä ehkäisee myös vääriä hälytyksiä. Viime sunnuntaina Thaimaa antoi Nikobaarien saariryhmän edustalla sattuneen maanjäristyksen vuoksi tsunamihälytyksen, joka kuitenkin osoittautui vääräksi hälytykseksi.

Thaimaa on kehittämässä myös oman hälytysjärjestelmänsä, jonka ensimmäisten osien on määrä valmistua elokuussa. UNDP:n mukaan hälytysjärjestelmät eivät kuitenkaan ole toisiaan pois sulkevia, vaan sekä paikallisia että alueellisia järjestelmiä tarvitaan ehkäisemään tulevaisuuden katastrofit.

Intian valtameren tsunamikatastrofissa kuoli yli 200 000 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.