Jyri Kjäll NBA-liiton titteliotteluun

Ammattinyrkkeilijä Jyri Kjäll kohtaa NBA-liiton mestaruusottelussa ranskalaisen Jean Paul Bonatoun. Välisarjan (66,7 kg) tittelikamppailu, joka kestää korkeintaan 12 erää, käydään 4. helmikuuta Helsingin Areenassa.

Kjällin edellinen ottelu oli myös arvotaisto. Hän voitti IBF-liiton mestaruusvyön huhtikuussa Tanskassa iskemällä isäntämaan Cristian Bladtin kanveesiin yhdeksännessä erässä. Viimeksi Suomessa nyrkkeillessään Kjäll ylsi myös tyrmäysvoittoon, kun Ranskan Cyril Terrones kaatui helmikuussa raskaasti jo kolmannessa erässä.

Pronssimitalin Barcelonan olympialaisissa 1992 saavuttaneen Kjällin ottelusaldo paidattomana on 21 voittoa ja yksi tappio - tyrmäysvoittoja on peräti 16. Bonatoun meriittilista on 17 voittoa, joista 10 ennen täyttä aikaa, yksi ratkaisematon ja seitsemän tappiota.

Helmikuisessa Kings-tallin ammattinyrkkeilyillassa on Kjällin ja Bonatoun taiston lisäksi lukuisia muitakin otteluja. Nuoratussa kehässä nähdään mm. suomalaisista Tony Halme ja Anssi Peräjoki sekä venäläinen raskassarjalainen Almaz Gismejev.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat