Mainos

Jyllands-Postenin toimituksessa pommiuhka

Lehti on joutunut viime päivinä ankaran arvostelun kohteeksi arabimaailmassa julkaistuaan sarjan pilapiirroksia profeetta Muhammadista.

Tanskalaisen Jyllands-Posten-lehden toimitukset evakuoitiin illalla Århusissa ja Kööpenhaminassa pommiuhkauksen vuoksi. Myöhemmin illalla poliisi antoi Århusin toimituksen työntekijöille luvan mennä takaisin rakennukseen.

Poliisin mukaan englantia puhunut henkilö soitti lehteen alkuillasta ja kertoi, että toimitukseen tehtäisiin pommi-isku kymmenen minuutin kuluttua. Uhkauksen jälkeen toimituksen johto teki päätöksen lehtitalon tyhjentämisestä Århusissa. Myös Kööpenhaminan toimitus tyhjennettiin.

Lehden päätoimittaja Carsten Juste kutsuu pommiuhkausta hyökkäykseksi demokratiaa ja lehdistönvapautta vastaan.

Lehti on joutunut viime päivinä ankaran arvostelun kohteeksi arabimaailmassa. Se julkaisi viime syyskuussa sarjan pilapiirroksia profeetta Muhammadista.

Fatwa tanskalaisjoukkoja vastaan Irakissa

Irakissa oleva tanskalaispataljoona on saanut tietoja, joiden mukaan sitä vastaan on julistettu fatwa eli muslimien uskonnollinen määräys, kertoo Tanskan puolustusministeri Sören Gade.

-Puolustusvoimissa arvioidaan, että uhka on todellinen, koska se tulee luotettavasta lähteestä, joskaan sitä ei ole lopullisesti vahvistettu, sanoi puolustusministeri tanskalaiselle Ritzau-uutistoimistolle.

Etelä-Irakissa toimivan tanskalaispataljoonan valmiustilaa on nostettu.

Fatwan sisältöä ei tiedetä.

-Se voi merkitä monia asioita boikotista uhkauksiin, puolustusministeri jatkoi.

(MTV3-STT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.