Helsingissä rakennuspalo: Ihmiset pakenivat savua parvekkeilleen – 34 evakuoitiin

Helsingin Pohjois-Haagassa on evakuoitu 34 ihmistä kerrostalon tulipalossa. Viisi ihmistä on viety sairaalaan, kerrotaan Helsingin kaupungin pelastuslaitokselta. Tämän hetkisen tiedon mukaan loukkaantumiset eivät ole vakavia.

Pelastuslaitoksen mukaan Ida Aalbergin tiellä sijaitsevassa kerrostalossa syttynyt tulipalo on saatu sammutettua, mutta porrashuone on edelleen savussa ja noessa.

Olitko paikalla? Lähetä video tai kuva Whatsapp-numeroon 040 5785504.

Tulipalo sai tämän hetkisen tiedon mukaan alkunsa ensimmäisen kerroksen asuinhuoneistosta, mutta on vielä epäselvää, onko tulipalo ollut myös porrashuoneen puolella. Pelastuslaitoksen mukaan yhdeksänkerroksisen talon porrashuone oli niin täynnä pikimustaa savua, että ihmiset joutuivat pakenemaan parvekkeilleen.

– Savua on päässyt tunkeutumaan asuntoihinkin, ja savua on tullut niin paljon, että ihmiset eivät pystyneet olemaan siellä huoneistoissa sisällä vaan joutuivat menemään ulos parvekkeille suojaan, sanoo päivystävä palomestari Toni Kannikoski.

Pelastuslaitoksen mukaan ainakin porrashuone on täysin asuinkelvoton ja todennäköisesti menee useampi päivä, että sitä päästään putsaamaan. Talosta evakuoidut saavat paikan päällä apua sosiaali- ja kriisipäivystykseltä.

Pelastustoimet ovat edelleen käynnissä. Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta hieman ennen kolmea iltapäivällä.

Juttua päivitetty kello 20.26: Juttu ja evakuoitujen ihmisten määrä päivitetty.

Lue myös:

    Uusimmat