Juuri ennen rajoitusten purkua Eppu Normaalilla oli kaksi Tavastia-keikkaa, jotka peruttiin jälleen – kitaristi Juha Torvinen: "Hullulta tuntuu, miksemme voineet soittaa"

Eppu Normaali nousee Down By The Laituri -festivaalin lavalle – näin yhtye suhtautuu poikkeukselliseen festarikesään 10:26
Näin Eppu Normaali -yhtye suhtautui poikkeukselliseen festarikesään.

Suomalaisten elämä helpottui perjantaina, kun kokoontumisrajoitukset päätettiin jättää historiaan. Näin ollen myös esiintyvien taiteilijoiden elämä helpottuu, kun esitysten järjestäminen on mahdollista. 

Eppu Normaalin oli tarkoitus esiintyä Tavastialla juuri ennen kokoontumisrajoitusten purkua, syyskuun 29. sekä 30. päivä. Keikat kuitenkin peruttiin silloisten koronarajoitusten vuoksi.

Lue myös: Tanssi- ja laulukielto on historiaa – ravintolajohtajan terveiset suorassa lähetyksessä ”Ei muuta kuin parketille!”

Bändin kitaristi Juha Torvinen toteaa MTV Uutisille, että keikkojen peruuntuminen luonnollisesti harmittaa. Jos keikat olisi sovittu alun perin esimerkiksi perjantaille, olisi se ollut mahdollista järjestää.

– Ne ajatukset eivät ole painokelpoisia, Torvinen naurahtaa puhelimeen kysyttäessä, mitä ajatuksia tämä hänessä herättää.

– Jos vakavia ollaan, niin totta kai se risoo. Tietenkin ymmärrän, että yhteiskunnassa pitää asettaa asioille päivämäärät, mutta kyllähän se tietenkin hullulta tuntuu, miksi emme keikkoja voineet soittaa, kun seuraavana päivänä tilanne olisi ollut jo toinen.

Eppujen Tavastian keikkaa on siirretty jo kolme kertaa.

– Totesimme ettei keikkaa kannata siirtää enää neljättä kertaa. Suunnitteilla on, että voisimme sen pitää jossain vaiheessa. Tavastia on nyt vaan buukattu niin täyteen siirtyneiden keikkojen vuoksi, joten voi olla, että se menee jopa ensi syksyyn.  

Keikkojen peruminen vaikuttaa luonnollisesti myös talouteen.

– Kesällä päästiin tekemään kuitenkin jonkin verran keikkoja, ja se oli taloudellisesti hyvä asia. Henkisesti vielä enemmän.

Eppujen ei ole tarvinnut olla onnekseen täysin jäissä koronan aikana, sillä viime kesänä he pääsivät esiintymään festareilla. Syksylle on luvassa myös muutama keikka, joiden päivämäärää ei ole kuitenkaan lyöty lukkoon.

Nyt, kun keikkoja on ollut vähemmissä määrin, on Torvinen tehnyt töitä Akun tehtaalla.

– Ollaan korona-aikana tehty striimejä. Olen ollut tuotantopuolessa mukana.

Torvinen on huomannut korona-aikana keikoilla, että jännitys on vielä kovempi mitä yleensä.

– Ainakin aluksi jännitti ihan hemmetisti. Aina ennen esiintymistä on pieni ramppikuume, mutta nyt se oli tosi voimallista.

Lue myös:

    Uusimmat