Mainos

Jussi Uotilla oikeus puolustajaan

Liikemies Jussi Uotilla on oikeus puolustusasianajajaan monimutkaisen rikosoikeudenkäynnin jatkuessa Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeus päätti asiasta tänään.

Hovioikeus kumosi siten Helsingin käräjäoikeuden päätöksen, jonka mukaan Jussi Uotilla ei olisi oikeutta julkiseen puolustajaan. Käräjäoikeuden päätöksen perusteiden mukaan Uoti-oikeudenkäynti oli pantu vireille ennen vuonna 1998 voimaan tullutta lakia oikeudenkäynnistä rikosasioissa. Hänellä ei siten olisi ollut oikeutta julkiseen puolustajaan.

Hovioikeus tulkitsi lakia Jussi Uotin eduksi ja määräsi turkulaisen asianajajan Jarmo Hakasen 17. helmikuuta 1999 lähtien Uotin avustajaksi. Kansalaisella on varallisuudesta riippumatta oikeus saada oikeusavustaja, jos häntä epäillään rikoksesta, josta ei ole säädetty lievempää rangaistusta kuin neljä kuukautta vankeutta.

Jussi Uoti tuomittiin tammikuussa Helsingin käräjäoikeudessa mm. neljästä törkeästä veropetoksesta neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Sekä syyttäjä että vastaaja Jussi Uoti valittivat käräjäoikeuden päätöksestä Helsingin hovioikeuteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.