Kommentti: Siirtoikkunan viimeinen peliliike osoitti irvokkaasti, missä SM-liigassa todella mennään

SM-liigan siirtoikkuna on sulkeutunut ja rauha palannut maahan. SaiPan ja Sportin totaalinen tyhjennysmyynti kirvoitti kiekkokansassa paljon jupinaa. Koko tilannetta parhaiten kuvannut siirto nähtiin kuitenkin vasta myöhään keskiviikkoiltana, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Juhana Nyman.

SaiPa ja Sport ennättivät tyhjentää joukkueitaan noin viikon ajan, mutta lopulta kaikki kiteytyi siirtoikkunan kenties viimeiseen peliliikkeeseen. SaiPan puolustaja Nuutti Viitasalon pelaajaoikeudet siityivät SHL:n Malmölle keskiviikon viimeisinä hetkinä.

Puolustajan siirto SaiPasta Ruotsin pääsarjaan ei sinänsä suuria väristyksiä herätä. Sarjataulukkoa katsomalla pystyy kuitenkin näkemään tapauksen laajemmassa mittakaavassa.

Viitasalo vaihtaa SM-liigan jumbojoukkueen SHL:n sarjataulukon viimeisenä olevaan kokoonpanoon.

Joukkueiden ero on kuitenkin kuin yöllä ja päivällä. Toinen tyhjenee ja taantuu mitäänsanomattomuuteen, toinen puhkuu taistelutahtoa ja kamppailee paremmasta tulevaisuudesta.

Saimaan rannalla viimeiset kymmenen sarjapeliä tuntuvat kaikista lähinnä pakkopullalta. Kesä tulee, ja sitten uusi kausi. Eteläisessä Ruotsissa puolestaan eletään kauden tärkeimpiä hetkiä.

SaiPan tapaan Malmöllä ei tällä kaudella ole mitään asiaa pudotuspeleihin, ja jopa sarjasijoituksen nostaminen vaikuttaa vaikealta. Matkaa toiseksi viimeiseen sijaan on seitsemän pistettä.

Silti seura varustautuu tulevaan kuin mestaruustaistoon, katsojat mylvivät Malmö Arenassa, taistelutahto on huipussaan.

Edessä on loppuhuipennus.

Kun SHL:n 52 runkosarjan ottelua on pelattu, odottaa sarjan kahta viimeistä kamppailu, jossa ratkaistaan lähivuosien suunta. Paras seitsemästä sarjan häviäjä putoaa sarjaporrasta alemmas Allsvenskaniin, toinen saa jäädä mehukkaampien lihapatojen ääreen SHL:ään.

Malmön paikka on hyvin todennäköisesti tässä taistelussa. Siksi kauden luovuttaminen ei tule kysymykseen.

SM-liiga tekee omaa selvitystyötään sarjajärjestelmän uudistamiseksi. Jotakin valmista pitäisi olla keväällä. Toivottavasti Nuutti Viitasalon siirto on niitattu suurin kirjaimin neuvotteluhuoneen fläppitaululle.

Lue myös:

    Uusimmat