Mainos

Junankuljettajat menivät lakkoon Belgiassa

Belgian junaliikenne lamaantui tänään, kun veturinkuljettajat lakkoilivat vastalauseena heikoille turvallisuusjärjestelyille. Turvajärjestelmien pettämistä pidettiin yhtenä syynä eiliselle junaturmalle, jossa kuoli ainakin 18 ihmistä ja satakunta loukkaantui.

Villi lakko on sekoittanut pahoin junaliikennettä erityisesti maan ranskankielisessä eteläosassa Valloniassa. Iltapäivällä ilmoitettiin myös, että Brysselin ja Lontoon välinen liikenne on poikki vielä huomennakin onnettomuuden takia.

- Lakon taustalla on monia tekijöitä: työpaineet, ohjauksen puute ja turman aiheuttama järkytys, sanoo ammattiosaston edustaja.

Raivaustyöt jatkuivat Hallessa Brysselin liepeillä, missä kaksi paikallisjunaa törmäsivät toisiinsa pahimman aamuruuhkan aikaan. Pelastustyöntekijät eivät ole voineet vielä vuorokausi turman jälkeenkään vahvistaa, onko kaikki junissa olleet matkustajat saatu pois tuhoutuneista junavaunuista.

Toisen turmajunan epäillään ajaneen päin punaisia valoja ja törmänneen Brysseliin matkalla olleeseen junaan, joka oli myöhässä aikataulustaan.

Kahdenkymmenen loukkaantuneen tila on vakavana. Suomen Brysselin-suurlähetystön mukaan suomalaisia ei ole kuolleiden eikä loukkaantuneiden joukossa.

Lue lisää:

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.