Juliana Hokkanen on uusi Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari – työskentelee myös huippuvalmentajana: "Siinä päästää pilkkua viilaamaan"

Juliana Hokkanen on uusi Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari – tällainen työhistoria hänellä on 5:50
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Juliana Hokkanen kertoo, milloin innostus leivontaan alkoi.

Juliana Hokkanen nähdään ensimmäistä kertaa Koko Suomi leipoo -ohjelmassa.

Kondiittorimestari Juliana Hokkanen on uusi Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari. Kyseessä on Hokkasen ensimmäinen tv-projekti ja hän kehuukin, että kaikki on mennyt hyvin ja hän on oppinut kuvausten aikana paljon uutta. 

Hokkanen naureskelee, että häntä on kuvailtu kuvauksissa tarkaksi tuomariksi.

– Olen persoonana tosi vaativa ja tiukka, mutta myös empaattinen ja lempeä osaan olla. En ole täällä naputtamassa ja pilkkua viilaamassa.

Hokkanen päätyi aikoinaan alalle, kun hän opiskeli kaksoistutkinnon eli leipurikondiittoriksi ja samaan aikaan oli lukiossa. 

– Sen jälkeen opiskelin ammattitutkinnon eli kondiittorikisälliksi ja sen jälkeen kondiittorimestariksi. Ja tämän jälkeen päädyin konditoriapuolen opettajaksi, tietysti opettajaopinnot siinä sivussa. 

– Nyt olen konditoriapuolen opettaja ja valmennan maailmalle kansainvälisesti eli teen SkillsFinlandin alaisena valmennustyötä huippuvalmentajana EM- ja MM-kilpailuihin. 

Hokkanen myöntää, että valmennustyö on ihan oma maailmansa.

– Siinä päästää pilkkua viilaamaan ja mennään molekyylitasolle. Niitä kilpailutehtäviä tehdään 0,01 gramman tarkkuudella. Olen intohimoinen reseptien kehittelijä ja haluan saada niistä mahdollisimman pätevät, tarkat ja niin, että ne toimivat niissä tuotteissa, mitä me teemme siellä. 

– Teemme tosi intensiivisesti oman valmennustiimin kanssa töitä. Meillä on lajipäälliköt, huippuvalmentaja ja ekspertit, tietysti kilpailija on meillä se etusija ja teemme kaikki hänen puolestaan. 

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa nähdään kotileipureita, ja Hokkanen onkin yllättänyt kilpailijoiden tietämyksestä.

– On ollut ilo nähdä, miten he ovat sieltä internetin maailmasta löytäneet tällaisia nippelitietoja. Olemme nähneet hienoja tekniikoita ja on ollut ilo katsoa, kuinka he ovat kehittyneet täällä. 

Yllä olevalla videolla Hokkanen kertoo, milloin innostus leivontaan alkoi.

Koko Suomi leipoo myöhemmin syksyllä MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat