Mainos

Jukka Raitala kehuu Huuhkajien pelaamista – “Meitä vastaan on todella vaikea tehdä maaleja”

6:22

MLS-seura Montreal Impactia edustava Jukka Raitala lähtee luottavaisin mielin kohti perjantaista Kansojen liigan ottelua Viroa vastaan. Raitala kertoo, että puolustus on toiminut hyvin edellisissä otteluissa, mutta näkee vielä kehitettävää Huuhkajien pelaamisessa.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin mietteet Viro-ottelun alla Tulosruudussa.

Vaikka peli ei Huuhkajien osalta ole ollut vielä täysin kliinistä, Raitala korostaa voittojen merkityksen. Keravalainen kertoo myös, että joukkueen sisällä tiedetään selvät kehityskohdat.

- Näissä peleissä tulokset ratkaisee ja niitä ajatellen pelit menivät erittäin hyvin. Nolla päästettyä maalia ja kaksi tärkeää voittoa. Toki pelin sisällä, kun ollaan analysoitu noita pelejä niin sekä hyökkäyksessä, että puolustuksessa on vielä parannettavaa. Silti ollaan tosi tyytyväisiä tähän alkuun, Raitala kertoo.

30-vuotias puolustaja pelaa suurimman osan ajastaan keskuspuolustajana seurajoukkueessaan Montreal Impactissä. Raitala avaa, että laitapuolustajan rooliin palaaminen Huuhkajissa vaatii pientä totuttelua, mutta Raitalan mukaan Kansojen liigan ottelut ovat sujuneet hänen osaltaan mallikkaasti.

- Aina kun maajoukkueeseen tulee niin pitää vähän muistella, että mitä tältä paikalta odotetaan. Omasta mielestäni pelasin ihan hyvätasoiset pelit, Raitala lisää.

Raitalan näkee, että Huuhkajien dynamiikka toimii kentällä mainiosti.

- Koko joukkueen puolustus on toiminut. Se ei ole pelkkä puolustuslinja ja maalivahti, vaan se lähtee ihan jo kärjistä, jotka tekevät meille ihan älyttömästi duunia. Uskon, että meitä vastaan on todella vaikea tehdä maaleja, jos vaan pysymme hereillä, Raitala avaa.

Yhdysvaltain pääsarjassa pelaava Raitala ei odota Viro-ottelusta helppoa. Viro osoitti jo syyskuussa Turussa, että se voi haavoittaa Suomen pelaamista fyysisellä ja suoraviivaisella pelillä.

- En odota missään nimessä helppoa ottelua. Tietysti on upea päästä pelaamaan Tallinnan hienolle stadikalle ja olen kuullut, että paljon Suomi-faneja olisi tulossa paikalle. Viro tarvitsee voiton ja uskon, että he tulee pelaamaan aggressiivisesti. Meidän pitää olla valmiita, Raitala jatkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja