Pelipaikkansa vakiinnuttanut Jasse Tuominen nauttii seuransa luottamuksesta – ”On ollut iso kasvun paikka henkisesti”

Huuhkaja-hyökkääjä Jasse Tuominen siirtyi FC Lahdesta valko-venäläiseen BATE Borisoviin vuosi sitten, mutta aluksi lahtelaisen peliaika oli kortilla Borisovissa. Tuominen kertoo, että hänen kehittymisensä pelaajana sekä kentän ulkopuoliset asiat saivat muutoksen aikaan hänen tilanteessaan.

Ylälaidan videolla Tuomisen osuma Eurooppa-liigan lohkovaiheessa MOL Vidiä vastaan.

Myös Suomen maajoukkueessa säännöllisen peliajan makuun päässeen Tuomisen tilannetta BATE:ssa auttoi valmennusjohdon vaihtuminen ja pelipaikan vakiintuminen keskushyökkääjäksi.

– Meillä vaihtui kesäkuussa koutsi ja se on tehnyt tosi hyvää. Itselläkin on ollut tosi iso kasvun paikka henkisesti. Joka päivä pitää tehdä töitä ja suurin ongelma aiemmin oli myös, ettei oikein tiedetty mitä paikkaa pelaan siellä. Nyt on oikeastaan tullut se yksi pelipaikka ja sitä kautta on ollut helpompaa, kun on pystynyt vain keskittymään siihen, Tuominen kertoo.

Tuomisen edustama BATE on mukana myös Eurooppa-liigassa, mikä oli yksi suurimmista syistä miksi hän siirtyi pelaamaan Valko-Venäjälle. 22-vuotias hyökkääjä kertoo, että Valko-Venäjän liigan taso eroaa jonkin verran Eurooppa-liigasta.

– On se ero tietysti aika iso. Meidän sarjassakin on ihan hyviä kärkipään jengejä ja sitten on vähän isompi tasoero pohjan joukkueisiin. Ihan siisti päästä pelaamaan Eurooppa-liigaa ja ne ovat niitä pelejä minkä takia oikeastaan tähän seuraan siirryin. Niissä on vähän eri fiilis, Tuominen jatkaa.

"Viimeistelyyn pitää saada se viimeinen terävyys"

Neljä A-maaottelua tililleen haalinut Tuominen pelasi Kansojen liigassa täydet peliminuutit kahdessa ensimmäisessä ottelussa Unkaria ja Viroa vastaan. Avauskokoonpanon paikat tuli Tuomiselle sanojensa mukaan hieman yllätyksenä.

– Tuli ehkä vähän yllätyksenä, että pääsi heti avaukseen. Jäi kumminkin vielä parannettavaa itselle ja koko jengille. Totta kai se ruokkii itseluottamusta ja sitä uskoa, että on tehnyt jotain oikein. Jos Rive (Kanerva) muhun uskoo niin, totta kai haluan päästä pelaamaan ihan avauskokoonpanoon ja toivottavasti sitä kautta tulee tehojakin, Tuominen lisää.

Huuhkajat voittivat ensimmäiset kaksi Kansojen liigan otteluaan lukemin 1-0 Teemu Pukin osumilla. Suomella oli paikkoja molemmissa otteluissa enempäänkin ja Tuominen linjaakin, että hyökkäyspäässä on vielä kehitettävää.

– Viimeistelyyn pitää saada se viimeinen terävyys ja huolellisuutta siihen, että saadaan pidempiä pallonhallintajaksoja ja huilattua sitä kautta, Tuominen täsmentää.

Edellisessä kamppailussa Viroa vastaan Tuomisen avausosuma Huuhkaja-paidassa ei jäänyt kauas, kun yksi hänen vedoistaan suuntautui ylärimaan. Tuominen linjaakin perjantaina pelattavaan uusintaotteluun Viroa vastaan selvät tavoitteet.

– Toivon, että pystyn kellottamaan mahdollisimman monta minuuttia ja avata maalitilini, Tuominen painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat