Teemu Pukki odottaa Roman Eremenkon paluuta – ”Olisi kiva jos hän olisi täällä”

Kuukauden pelaajaksi Englannin Mestaruussarjassa ehdolla oleva Teemu Pukki kertoo Viroa vastaan pelattavan Kansojen liigan ottelun alla, että odottaa suomalaisfaneilta kotiotteluiden kaltaista kannustusta Tallinnassa. Pukki vihjaili myös odottavansa tietyn suomalaispelaajan paluuta Huuhkaja-paitaan.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin voittomaali Viroa vastaan syyskuussa.

Pukin kausi on käynnistynyt loistavasti seurajoukkueensa Norwichin paidassa. 14 maaottelumaalia urallaan iskenyt Pukki myöntää, että Valioliiga siintää miehen silmissä.

– Totta kai olisi hienoa päästä Valioliigaan. Tämä Championship-ura on sen verran alussa, mutta tietysti täydellisessä maailmassa olisi kiva, että pääsisimme taistelemaan noususta Valioliigaan. Olen huomannut, että sarjamme on kova. Monilla jengeillä on ihan Valioliiga-tason pelaajia, Pukki sanoo.

28-vuotias Pukki on ollut tärkeä pilari myöskin Suomen maajoukkueessa, kun hän on iskenyt voittomaalit edellisissä Kansojen Liigan otteluissa Unkaria ja Viroa vastaan. Viro teki syyskuussa Suomen pelaamisen hankalaksi, mutta Pukin osuma ottelun 12. minuutilla riitti lopulta voittoon. Pukki korostaa runsain määrin otteluun matkaavien suomalaisfanien merkityksen vieraskentällä.

– Ei oltu viimeksi niin hyviä pallollisesti mitä olisi pitänyt olla. En usko, että pelistä tulee nyt kovin paljon vaikeampi. Uskon, että ne suomalaisfanit jotka sinne on tulossa pitää varmasti kovempaa ääntä, kun virolaisvastustajan kannattajat. Veikkaan, että se tuntuu aika kotimatsilta, Pukki uskoo.

Toimiva kärkipari

65 maaottelua vyölleen urallaan kerännyt Pukki on mielissään uudesta kärkiparistaan Jasse Tuomisesta ja tämän läpimurrosta maajoukkueeseen. Tuominen ahersi kahdessa edellisessä Kansojen liigan ottelussa täydet 180 minuuttia.

– Varmaan moni hyökkääjä on mun kanssa samaa mieltä, että se on parasta, että siellä on joku lähellä kenen kanssa saa tehdä yhteistyötä. En ole ennen Jassen kanssa pelannut, mutta aika hyvin saimme semmoisen hyvän yhteispelin, Pukki jatkaa.

Pukki kertoo parantaneen etenkin fysiikkaansa viime kausien aikana ja ymmärtää vanhemmalla iällään työnteon merkityksen.

– Pari vuotta sitten meille tuli Bröndbyhyn saksalainen koutsi, niin silloin tajusin ehkä sen työnteon merkityksen. Vaikka tekisi niitä ylimääräisiä juoksuja, niin sitä kautta pääsee myös peliin sisään, Pukki lisää.

Suomen tähtipelaajiin lukeutuva Roman Eremenko vapautui kahden vuoden kilpailukiellostaan lauantaina ja saikin heti vyölleen vajaan puolituntisen uuden seuransa Spartak Moskovan paidassa Venäjän liigassa. Pukki toivoo, että Eremenkon päätös maajoukkueuran jatkamisesta olisi myönteinen.

– Tosi hieno juttu, että Roman vihdoin palasi kentille. Olisi kiva, jos hän olisi täällä. Itse en kuitenkaan ole tekemässä niitä päätöksiä. Roman on huippupelaaja ja kaikki tietävät sen, Pukki kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat