Mainos

Huuhkajien kurinalaisuus kunnossa, mutta kehitettävää riittää – "Olisi hyökkääjienkin kannalta kivempaa"

6:22

Suomen maajoukkeen avainpuolustajiin lukeutuvan Paulus Arajuuren valmistautuminen Kansojen liigan otteluun Viroa vastaan on sujunut hieman normaalista poiketen. Arajuuri kertoo, että hänen valmistautumistaan on haitanut syyskussa sattunut päähänkohdistunut tälli. Suomi kohtaa perjantaina Viron Kansojen liigan kolmannella ottelukierroksella.

Ylälaidan videolla Huuhkajat-hyökkääjä Teemu Pukin mietteitä Viro-ottelun alla.

Osumasta huolimatta Arajuuri kertoo, että Kansojen liigan urakkansa on käynnistynyt varsin hyvin. Arajuuri pelasi molemmissa ottelussa täydet peliminuutit.

– Niin kauan, kun voitetaan ja saadaan kolme pistettä, niin olen tyytyväinen omaan peliin. Vielä kun on päässyt kentälle ja ollut mukana siinä menestyksessä. Olen tosi tyytyväinen siihen mikä alku ollaan saatu, Arajuuri hehkutti Huuhkajien mediatilaisuudessa Kalastajatorpalla keskiviikkona.

Huuhkajat ei ole päästänyt maaliakaan kahdessa ensimmäisessä Kansojen liigan ottelussa, joka kertoo joukkueen onnistuneesta puolustuspelaamisesta. Arajuuri avaa, että Huuhkajien hyvä puolustaminen juontaa juurensa koko joukkueen kovasta työnteosta ja nöyryydestä.

– Ollaan onnistuttu meidän muodossa ja koko joukkueen puolustuspelissä. Meillä on sellainen tietynlainen nöyryys, että kaikki on noudattanut tosi täsmällisesti niitä juttuja, mitä ollaan sovittu. Luke (Hradecky) on vielä pelastanut meidät monta kertaa. Tämä on kokonaisuus ja me ollaan joukkueena onnistuttu pelaamaan tosi kurinalaisesti ja siinä on varmaan se suurin syy, Arajuuri täsmentää.

Tanskan pääsarjassa Bröndbyssä pelaava Arajuuri uskoo, että kurinalainen puolustuspelaaminen on syönyt jonkun verran tehoja Suomen hyökkäyspelaamiselta.

– Meillä on ollut fokus puolustamisessa ja se tietyllä tapaa syö myös hyökkäyspelaamista. He ovat tehneet tosi nöyrästi duunia ja antaneet työpanoksensa puolustuspelaamiseen. Tietenkin ollaan tehty yksi maali enemmän kuin vastustaja ja se riittää.

– Totta kai on paljon juttuja mitä pitää kehittää, että me pystyttäisiin hallitsemaan ja luomaan vielä enemmän paikkoja. Hyökkääjienkin kannalta olisi varmasti kivempaa, että peli olisi meillä enemmän kontrollissa, jotta he saisivat enemmän palloja, Arajuuri lisää.

"Vähän kelloa vastaan taistellaan"

Arajuuren pelaaminen Viro-ottelussa on vielä epävarmaa, sillä syyskuussa sattunut päähän kohdistunut tälli on haitannut miehen valmistautumista maaotteluiden alla. 30-vuotias puolustaja joutui jättämään väliin sarjaottelun seurajoukkueensa Bröndbyn paidassa sunnuntaina.

– Vähän on vamma vioitellut ja jouduin jättämään ottelun väliin viime viikonloppuna. Nyt se menee selvästi päivä päivältä parempaan suuntaan ja tänään olin jo mukana joukkueen mukana harjoituksissa. Olen tosi optimistinen siihen, että ehdin perjantaiksi pelikuntoon. Vähän kelloa vastaan taistellaan, mutta ihan hyvältä se jo tuntuu, Arajuuri kertoo.

Helsinkiläinen odottaa Viro-ottelusta hienoa peliä ja on kiitollinen isosta fanijoukosta, jonka Huuhkajat on saamassa Tallinnaan tuekseen.

– Odotan hienoa peliä ja ollaan tosi iloisia, kun kuultiin, että sinne on tulossa paljon suomalaisfaneja mikä on ihan huikea juttu. Kun saa pelata ottelun vieraskentällä, mikä tuntuu kuin kotiottelulta on fantastista. Meidän pitää tehdä se oma duuni kentällä, mutta ottelusta tulee varmasti vaikea. Viro osoitti jo meitä vastaan kotona, kuinka vaarallisia he voivat olla. Heillä on hyvä joukkue ja me lähdetään nöyrästi tekemään meidän oma duuni. Toivotaan, että saadaan tuotua kolme pistettä laivalla kotiin, Arajuuri jatkaa.

Viron ja Suomen kohtaaminen alkaa klo 21.45 Tallinnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.