Jere Uronen valmiina Viron kaatoon – ”Hyökkäyspelissä on vielä kehitettävää”

Huuhkajien vakiokasvo Jere Uronen valmistautuu perjantaiseen Kansojen liigan otteluun Viroa vastaan itseluottamusta puhkuen. 24-vuotiaan laitapuolustajan hyvä itseluottamus juontaa juurensa Belgian liigasta, missä Urosen edustama Genk on pelannut upean alkukauden. Myös Huuhkajien hyvät esitykset Kansojen liigassa ei ole ainakaan lannistanut suomalaispelaajan suoritusvarmuutta.

Ylälaidan videolla Teemu Pukin osuma Viroa vastaan syyskuussa.

Suomi nappasi täyden pistepotin kahdesta ensimmäisestä ottelusta Unkaria ja Viroa vastaan, mutta Uronen muistuttaa, että Huuhkajien pelaamista löytyy vielä parannettavaa. Maajoukkueemme avainpelaajiin lukeutuvan Urosen mielestä toimivat perusasiat on hyvä ottaa mukaan, kun Huuhkajat lähtevät kaatamaan Viroa toistamiseen.

– Resepti on pitkälti sama mitä se on ollut tähänkin mennessä. Kaksi voitta ja kaksi nollapeliä, se on tosi tärkeä meille. Se on myöskin vahvuus meidän jengissä, että näytetään se meidän yhtenäisyys kentällä ja puolustetaan kimpassa hyvin, Uronen kertoi MTV Sportille Huuhkajien mediatilaisuudessa tiistaina.

Urosen mukaan joukkueen puolustus on toiminut mallikkaasti, mutta on sitä mieltä, että kehitystä on tapahduttava hyökkäyspäässä.

– Katsotaan, että pidetään perinteistä kiinni ja puolustetaan vähintään yhtä hyvin jatkossakin. Asioita mitä pystymme kehittämään on hyökkäyspelaaminen. Koitetaan tässä vielä työskennellä sen kanssa, että saadan se seuraavalle tasolle, Uronen jatkaa.

Uronen linjaa kehityskohdiksi Huuhkajien pelaamisessa pidemmät pallonhallintajaksot hyökkäyspäässä.

– Musta tuntuu, että saamme parhaimmat maalipaikkamme nimenomaan nopeammissa hyökkäyksissä, mikä on tietenkin myös tosi tärkeä asia ja mistä emme voi luopua. Kun saamme pidempiä hyökkäyksiä ja pidettyä palloa niin meidän pitäisi pystyä jalostamaan ne maalintekoyrityksiksi, Uronen sanoo.

Seurajoukkueessa kulkee

Turkulainen kertoo kautensa lähteneen liikkeelle mainiosti seurajoukkueessaan. Urosen edustama Genk ei ole hävinnyt otteluakaan tällä kaudella Belgian liigassa.

– Kausi on alkanut ihan super hyvin, ei ole mitään valitettavaa. Pre seasonillakin voitettiin kaikki pelit, joten aika kova itseluottamus on sieltä tullut, Uronen hehkuttaa.

Eurooppa-liigan puolella belgialaiset puolestaan hävisivät edellisen ottelunsa yllättäen norjalaiselle Sarpsborgille. Seuraavaksi Genkiä odottaa tähän mennessä kauden kovin haaste, kun se kohtaa turkkilaisen Besiktasin vieraskentällä.

– Siitä tulee ihan uuden luokan haaste. Tähän mennessä ollaan lähdetty jokaiseen otteluun ennakkosuosikkina ja sekin on tietyllä tapaa haastavaa. Meillä on tietty vielä kaikki auki Eurooppa-liigassa, kun kaksi ottelua on vasta pelattu. Tiedän, että pystymme siellä paljon parempaan ja toivottavasti pääsemme jatkoon, Uronen lisää.

Lue myös:

    Uusimmat