Huuhkajien kivijalka tottunut maajoukkueessa kovaankin kritiikkiin: "Ei kannata lukea lehtijuttuja, jos se ei sovi itselle"

Joona Toivio ennakoi viikonlopun Bosnia&Herzegovina-ottelua ja kertoo tulevaisuuden tavoitteensa 54:00
Joona Toivio kommentoi ennakoi lauantain Bosnia-Hertsegovina-ottelua.

Suomi kohtaa lauantaina jalkapallon EM-karsintojen kolmannessa ottelussa kotikentällä Bosnia-Hertsegovinan. Tappion ja voiton kahdesta ensimmäisestä ottelusta kerännyt Suomi ei ole pakkovoiton edessä, mutta kolme pistettä olisivat EM-unelman kannalta tärkeä asia.

Huuhkajien 31-vuotias luottotoppari Joona Toivio lähestyy tärkeää ottelua itseluottamuksella.

– Joukkueen iskukyky tuntuu hyvältä. Lähestulkoon kaikki olemme saaneet, ketä valmentaja mukaan halusi. Treenien perusteella joukkueessa on hyvä meininki, Toivio sanoo MTV Urheilulle.

Parannettavia asioita otteluista Italiaa ja Armeniaa vastaan Toivio kuitenkin löytää.

– Ne muutamatkin paikat, jotka Armenia loi, voimme puolustaa entistä tiiviimmin. Hyökkäyspeliin haluamme saada vielä enemmän tehoja.

Toivio ei kuulu Huuhkajien valovoimaisimpiin tähtiin, mutta joukkueen sisällä Ruotsin Allsvenskanin Häckenissä pelaava toppari nauttii arvostusta.

– Minulle ei ole tärkeää olla esillä. Tiedän itse, olenko pelannut hyvin vai huonosti. Tietysti se on kiva, jos ihmiset arvostavat, Toivio sanoo.

Vuosien varrella maajoukkueessa on kritiikkiäkin tullut. Toivio ei siitä ole kuitenkaan ollut ihmeissään.

– Se on osa tätä hommaa. Asia pitää osata ottaa oikein ja käsitellä, tai sitten ei kannata lukea ollenkaan niitä lehtijuttuja, jos se ei sovi itselle. Se on osa tätä juttua ja kuuluu asiaan.

Toivio ja Paulus Arajuuri ovat muodostaneet vakiintuneen toppariparin Huuhkajien alakerrassa. Syyt kaksikon laadukkaalle yhteispelille löytyvät historiasta.

– Kuten olen usein sanonut, olemme tunteneet Pauluksen kanssa kauan ja pelanneet paljon yhdessä. Tunnetaan toisemme niin hyvin, ettei kentällä tarvitse aina edes puhua tietääkseen mitä toinen tekee missäkin tilanteessa, Toivio kuvailee.

Eväät Bosnia-voittoon ovat selkeät.

– Jos puolustamme joukkueena hyvin ja pidämme nollan, meillä on todella hyvät mahdollisuudet voittoon. Meillä on kärjessä Teemu Pukki, joka on laittanut tähän asti paikoista hyvin sisään. Muutenkin joukkueen hyökkäyspeli on ollut hyvää. Taitavat pelaajat pääsevät hyvin pienistä tilanteista pois. Olemme myös todella vaarallisia nopeissa vastahyökkäyksissä. 

Toivio nimeää EM-kisapaikan maajoukkueen kanssa yhdeksi jäljellä olevan uran päätavoitteista.

– Seurajoukkueessa olisi hienoa päästä vielä pelaamaan Mestarien liigaa. Pohjoismaista se ei tietenkään ole helppoa, mutta se olisi hieno juttu, Toivio sanoo.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan Tampereella kello 19.00. Tiistaina on vuorossa vierasottelu Liechtensteinia vastaan Suomen aikaa kello 21.45.


Lue myös:

    Uusimmat