Jukka Jalosen sanoista otettu Juho Lammikko soveltaa harjoittelua kotioloissa – ensi kauden työnantaja kysymysmerkki: "Kyllä se todella hienolta tuntui"

Upean kauden pelannut Juho Lammikko toistaiseksi ilman sopimusta:"Toivottavasti pelit jatkuvat Pohjois-Amerikassa" 4:45
Juho Lammikko vieraili C Moren Urheilusuorassa etäyhteyden välityksellä.

Oulun Kärpissä sensaatiomaista kautta pelannut hyökkääjä Juho Lammikko on yhä vailla sopimusta tulevalle sesongille. Tilanne ei kuitenkaan 24-vuotiasta maailmanmestaria huoleta.

– Ei ole tullut ensi kauden osoitetta mietittyä. Päivä kerrallaan. Kyllä ne sopimusasiat sieltä selviävät, Lammikko totesi C Moren Urheilusuoran haastattelussa.

– Nyt ei ole sopimusta mihinkään suuntaan. Pohjois-Amerikkaan on tavoite palata, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi hiljattain Ilta-Sanomien haastattelussa ylistävän arvion Lammikosta, joka olisi Jalosen mukaan tällä hetkellä ainoa NHL:ssä pelaamaan kykenevä liigapelaaja.

– Kyllä se todella hienolta tuntui, että maajoukkueen päävalmentaja näin sanoi, mutta ei se loppujen lopuksi takaa mitään. Aika paljon täytyy vielä tehdä hommia, jos haluaa NHL:ssä vielä vakituisesti pelata, Lammikko rauhoitteli.

40 NHL-ottelua urallaan pelannut Lammikko tiedostaa työkalut, joilla taalaliigan ovet vielä aukeaisivat. Koronaviruspandemian aiheuttama eristys on vaatinut kotiharjoittelussa soveltamistaitoja.

– Monipuolisuus, jonka lisäksi olen hyvä puolustussuuntaan. Aloituksia ja kiekollista peliä täytyy kehittää, vaikka ne menivätkin tällä kaudella eteenpäin.

– Ulkona käyn juoksemassa ja kuntopyörällä teen aerobista harjoittelua. Salille en ole paljon päässyt käymään, joten oman kehon painolla olen tehnyt kuntopiiriä ja laukonut pihalla, Lammikko kertoi.

Lammikko muistuttaa, etteivät 51 tehopistettä 57 ottelussa syntyneet tällä kaudella omin avuin.

– Kyllähän se auttaa, että on todella hyvä valmennus ja ilmapiiri koko seurassa. Pääsin pelaamaan loistavien ketjukavereiden kanssa. Se auttoi paljon.

Lue myös:

    Uusimmat