Jukka Jaloselta suora kannanotto Jesse Puljujärven ratkaisuun – Leijonilla yksi iso haaste

Jesse Puljujärvi tahkoaa kauden loppuun SM-liigaa Oulun Kärpissä, eikä häntä nähdä tällä sesongilla NHL:ssä. Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen pitää tätä hyvänä ratkaisuna nuoren hyökkääjän kehityksen kannalta.

– Luulen, että sen takia Jesse päätti Kärppiin jäädä. On oman kehityksen kannalta hyvä rauhoittaa tilanne ja pelata isolla vastuulla ja isolla jääajalla Kärpissä ja mahdollisesti A-maajoukkueessa. Saada itseluottamusta ja itseään kehittää pelaajana, Jalonen ruotii.

Leijonaluotsi korostaa, että Puljujärvellä, 21, on vielä kosolti pelivuosia jäljellä.

– Minusta tämä oli järkevä steppi.

Tällä kaudella Kärpissä 25 liigaotteluun 24 (11+13) tehopistettä summannut Puljujärvi pelasi kolme edellistä sesonkia NHL:ää ja AHL:ää Edmonton Oilersin organisaatiossa. Hän ajautui kuitenkin seuran NHL-miehityksessä sivuraiteelle. Nuorukainen tuli täksi kaudeksi tuttuun seuraan Kärppiin kääntämään kelkkaa, ja nyt hänet valittiin Karjala-turnauksen jälkeen myös joulukuiseen Venäjän EHT-turnaukseen.

Karjala-turnauksessa Puljujärven otteet olivat vielä monin paikoin hapuilevia ja viisikkoa rikkovia, ja hän sai niistä kritiikkiä myös MTV Urheilulta.

– Ainahan kritiikkiä tulee. Juttelemme aina pelaajan kanssa kahden kesken näistä asioista, Jalonen sanoi eikä halunnut jälkeenpäin julkisesti arvioida Puljujärven suorituksia Karjala-turnauksessa.

"Ensimmäinen juttu"

Sen Jalonen toi esiin, ettei hän ollut täysin tyytyväinen joukkueen pelaamiseen marraskuun kotiturneessa. Venäjän turnaukseen on luvassa hienoisia säätöliikkeitä.

– Pitää katsoa vielä tarkemmin, mitä pitää petrata, mutta pikkujutuista siellä puhutaan. Ei ruveta mitään uusiksi keksimään. Tiettyjen asioiden toteutus ja huolellisuus – niitä parantamalla voidaan päästä pykälä eteenpäin.

– Iso haaste on taas se, kun on paljon ensikertalaisia, että saadaan heidät samalle sivulle pelitavan kanssa ja uskomaan itseensä. Se on ensimmäinen juttu ennen kuin mennään pelaamiseen, että jokainen luottaa itseensä ja pelikaveriinsa vieressä, että voidaan pelata hyvää joukkuepeliä ylipäätään, Jalonen summaa.

Tässä on tuore Leijonajoukkue! Mukana jopa kahdeksan ensikertalaista – näillä eväillä Suomi lähtee Venäjän EHT-turnaukseen 5:50
MTV Uutiset Live ruoti Leijonien joukkueen Venäjän EHT-turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat