Olli Jokisen toiminnalle ylistystä Leijonista – kylmäpäinen vastaus Jukureille rajuun tietoon

Olli Jokinen lähestyvistä pudotuspeleistä: "Eihän meillä ole minkäännäköisiä paineita" 2:07
Olli Jokinen lähestyvistä pudotuspeleistä: "Eihän meillä ole minkäännäköisiä paineita"

Mikkelin Jukurit lähtee illan huippuotteluun verrattain ohkaisella miehistöllä, sillä joukkue on menettänyt viisi kärkihyökkääjäänsä maajoukkuekomennukselle. Tällä viikolla pelataan Ruotsin EHT-turnaus samaan aikaan, kun Liiga pyörii täydellä teholla.

Leijonien matkassa pelaa viikonlopun Ruotsin-turnauksessa peräti kolme hyökkääjää Mikkelin Jukureista, kun aiemmin kutsun saaneiden Niko Huuhtasen ja Patrik Puistolan lisäksi myös veteraaniosaston Pekka Jormakka hälytettiin maajoukkuekomennukselle loukkaantumisia paikkaamaan.

Leijonapelaajien lisäksi myös Kovarcikin veljekset Michal ja Ondrej ovat Tshekin matkassa Ruotsin EHT-peleissä, joten Jukurit saa taistella pisteistä tällä viikolla ilman viittä kärkihyökkääjäänsä.

Jukurit kohtaa tänään kärkipään ottelussa Tapparan kotonaan ja pelaa perjantaina Turussa TPS:n vieraana.

Leijonien GM Jere Lehtinen jakaa Jukureille ja päävalmentaja Olli Jokiselle vuolaita kehuja maajoukkueen palvelemisesta. 

– Tuo oli hieno homma Ollilta, kun hänen kanssaan keskusteltiin. Meille tuli (maanantaina) tietoon pari poisjääntiä ja kysyttiin, onko mahdollisuutta saada pelaajaa tässä vaiheessa vielä. Hän sanoi "totta kai", "Jormakka on ansainnut paikkansa, niin ehdottomasti", Lehtinen kuvailee.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Jukka Jalosen kanssa SM-liigakatsomossa – näitä pelaajia Leijonien päävalmentaja tarkkaili 4:17
Hockey Night - Tien päällä -ohjelma pääsi Jukka Jalosen matkassa tarkkailemaan liigapelaajia maajoukkuetta varten.

Jokisen Jukurit on ollut alkuvuodesta huimassa lennossa ja tahkosi Liigassa vastikään yhdeksän ottelun mittaisen voittoputken, joka katkesi viikonloppuna.

– Hienoa, että he ymmärtävät, että myös seuralle se on positiivinen asia, kun pelaajia valitaan maajoukkueeseen. Siellä tehdään hyviä asioita arjessa, Lehtinen kehuu.

Lehtinen sanoo ymmärtävänsä seuroja, joilla olisi hyvä syy suhtautua maajoukkuekomennuksiin nihkeämmin.

– Ei tämä ole ideaali tilanne isossa kuvassa, että EHT-pelejä pelataan samaan aikaan Liigan kanssa. Tämä turnaus on kuitenkin loppukaudesta, tärkeät pelit käynnissä, ja playoffit alkavat pian. 

– Toivotaan, että tulevaisuudessa sitä pystyttäisiin jollain tavalla muuttamaan, Lehtinen esittää.

Jatkola jäi Kuopioon

Lehtinen korostaa keskusteluyhteyden Liiga-seurojen ja maajoukkuejohdon välillä olevan hankalasta tilanteesta huolimatta hyvä.

Jukka (Jalonen) juttelee koutsien kanssa koko ajan. Pitää muistaa, että se on myös merkki siitä, että pelaajat ovat onnistuneet seuroissa, kun heidät valitaan maajoukkueeseen, Lehtinen sanoo.

Keskustelua ennen Ruotsin EHT:tä käytiin myös maalivahtien suhteen. Aiemmin maajoukkueen matkaan kutsuttu Juha Jatkola joutui jäämään lopulta Kuopioon, kun KalPan toinen maalivahti Stefanos Lekkas on loukkaantuneena.

– Kaikki käyttivät tilanteessa maalaisjärkeä, ja totesimme, että heillä ei ole veskoja kunnossa, niin sovittiin lähtökohtaisesti kaikki yhdessä seuran ja pelaajan kanssa, että jos tilanne tulee siihen, niin Jatkola jää.

Lehtisen mukaan hienosti tällä kaudella torjuneella Jatkolalla olisi ollut paloa maajoukkue-edustukseen, mutta ymmärsi seuran edun ajavan tässä tilanteessa edelle. KalPa taistelee tällä hetkellä pääsystä suorille pudotuspelipaikoille kuuden joukossa ja on taulukossa tällä hetkellä seitsemäntenä.

Lehtinen sanoo Jatkolan pysyvän maajoukkueen mielessä vastaisuudessakin.

– Jatkola oli maajoukkueen mukana viime kaudella, joten tiedämme hänen kykynsä hyvin.

Jatkola torjunee KalPan maalilla illalla Pelicansia vastaan.

Illan SM-liigaottelut:

HIFK–JYP 
HPK–TPS
Jukurit–Tappara
Kärpät–Ässät
Lukko–KooKoo
Pelicans–KalPa
SaiPa–Sport

Kello 18.30 alkava kierros on nähtävissä suorana MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Uusimmat