Jori Lehterä yhä poissa Leijonista – GM avaa: "Kysyttiin silloin ylempää"

0:17
Video: Jori Lehterä ei halunnut kommentoida huumetuomiotaan KHL-ottelun yhteydessä.

Jori Lehterää ei ole kelpo alkukaudesta huolimatta valittu Leijoniin. Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM Jere Lehtinen avaa, missä hänen kanssaan mennään.

Lehtinen on aiemmin kertonut, että Lehterään oltiin yhteydessä ennen edelliskevään MM-kisoja ja hyökkääjä oli tuolloin halukas liittymään maajoukkueen riveihin, mutta "tilanne meni ihan molemmin puolin noin, miten se meni".

Nyt alkukaudella Lehterä on ollut kelpo vireessä ja nakuttanut Pietarin SKA:ssa 31 KHL-peliin 19 (10+9) tehopistettä. Karjala-turnaukseen häntä ei valittu mukaan, kuten ei nyt myöskään joulukuiseen Venäjän EHT-turnaukseen.

– Ihan samalla lailla ollaan seurattu Joria Karjalaa ja tätä varten ja katsotaan, mikä hänen tilanteensa on, kun seuraava turnaus tulee. Tässä on muitakin pelaajia, jotka voisivat ihan hyvin olla täällä, mutta eivät nyt ole, Lehtinen alustaa.

– Olemme yrittäneet kierrättää kokonaismäärää, että saamme nähtyä kaikki, ketkä haluamme tämän talven aikana, Lehtinen sanoo ja viittaa sanoillaan potentiaalisiin MM-kisapelaajiin. 

Lehterää on kolhinut kokaiinikohun aiheuttama mainetahra. Lehtisen mukaan tällä ei ole kuitenkaan ollut vaikutusta Lehterän tilanteeseen Leijonien osalta.

– Ei ole. Ennen Karjalaa oli meillä mahdollisuus ottaa hänet. Silloin kysyttiin tuolta ylempää. Enemmän kysymys onkin urheilupuolessa, mihin otetaan kantaa, Lehtinen pyörittelee.

Lehterä on viimeksi pelannut Leijonissa kaudella 2016–17, jolloin hän kuului myös Suomen World Cup -joukkueeseen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja