Jukka Jalonen uudistaa Leijonien kokoonpanoa Venäjän EHT-turnaukseen kovalla kädellä: "Uusia tulee varmasti todella paljon"

Jalonen tyytyväinen Leijonien esitykseen Karjala-turnauksessa 2:00

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli viikonlopun Karjala-turnauksesta positiivisesti yllättynyt. Seuraava Euro Hockey Tour -turnaus pelataan joulukuussa Venäjällä, ja mukaan on tulossa iso liuta uusia pelaajia.

Katso videolta, kun Jukka Jalonen summaa Karjala-turnauksen annin ja ennakoi EHT:n jatkoa.

Jalonen oli tyytyväinen Leijonien hyvin toimineeseen pelitapaan Karjala-turnauksessa. Myös liigapelaajien esitykset miellyttivät päävalmentajaa.

– Näimme, että pelitapa, jolla pyrimme pelaamaan, toimii kansainvälisesti. Turnaus antoi vastauksen siihen, että Liigan parhaat pelaajat pystyvät pelaamaan kansainvälisiä pelejä.

Suomi voitti viikonloppuna pelatussa turnauksessa Tshekin ja Ruotsin lukemin 3-0. Leijonat kärsi kuitenkin tappion torstaina, jolloin 3-0-voiton otti puolestaan Venäjä. 

Jalosen mukaan pelitapa oli levällään turnauksen avausottelussa, mutta valmennustiimi sai paketin hyvin kasaan lauantaihin mennessä. Kiitoksia keräävät apuvalmentajat.

– Minulla on apuna kaksi erinomaista valmentajaa Mikko Manner ja Antti Pennanen, joilla on myös peli hallussa. Pelaajat arvostavat heitä. Tämä ei ole yhden miehen juttu.

Euro Hockey Tour jatkuu joulukuussa, jolloin turnaus pelataan Moskovassa. Päävalmentajan mukaan kokoonpano elää seuraavan kuukauden aikana merkittävästi.

– Seuraavaan tapahtumaan tulee tietenkin paljon uusia pelaajia. On vaikea sanoa, kuinka paljon pelaajia tästä tulee mukaan, mutta uusia tulee varmasti todella paljon. Meillä on hyvä paketti heille valmiina.

Katso alla olevalta videolta kaksi nollapeliä torjuneen Veini Vehviläisen kommentit.

Vehviläisellä huima alku leijonapaidasssa 1:17

Lue myös:

    Uusimmat