Jukka Jalonen nosti esiin asian, missä Leijonat loistaa jo nyt – MM-projektille selkäranka

3:35
Videolla juttua Leijonien ja Venäjän ottelusta.

Leijonat pelaa tällä viikolla viimeiset valmistavat ottelunsa ennen kevään MM-kisojen alkua. Torstaina Suomi kaatoi Venäjän, joka oli ollut voittamaton EHT-tasolla. Leijonat oli parempi luvuin 4–1. Jukka Jalonen nosti pöytään elementin, joka luo tukea ja turvaa koko MM-projektia ajatellen.

Leijonat aloitti Tshekin EHT-turnauksen tappiolla, kun keskiviikon iltaottelussa turnauksen isäntämaa oli parempi lukemin 2–1.

Torstaina Suomi aloitti terävästi Venäjä-taiston.

– Tavallaan ikään kuin jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kuvaili MTV Urheilulle.

Väkevän avauserän jälkeen Leijonat joutui ongelmiin. Venäjä painoi ja sinipaidat olivat ottavana osapuolena.

– Olimme vähän alakynnessä, mutta puolustimme hyvin ja sitkeästi maalinedustaa. Emme antaneet huippupaikkoja läheltä, Jalonen näki.

Vahvasta puolustus- ja tiiviistä viisikkopelaamisesta on tulossa taas Leijonien MM-projektin selkänoja. Sitä ajatellen Leijonat loistaa jo nyt.

– Oman alueen puolustuspelaaminen on ollut hyvää. Träppi on toiminut ihan hyvin. Aggressiivisessa karvauspelaamisessa on vielä omat haasteet, jotta saisimme sen vielä yhtenäisemmäksi ja rohkeammaksi. Ja kiekollisessa pelissä. Siinä on vielä säätämistä. Mutta pyrimme koko ajan parantamaan peliä.

– Siihen nähden, ettemme ole pelanneet pitkään aikaan, toisin kuin esimerkiksi nämä muut joukkueet, tilanne on oikein hyvä, Jalonen niputtaa, viitaten muihin EHT-maihin.

Viimeinen koitos

Torstain Venäjä-voitossa Suomen hahmoja olivat Jere Karjalainen kahdella maalillaan, jälleen osunut Axel Rindell ja vahvasti maalilla torjunut Jussi Olkinuora.

Karjalainen, Rindell ja Teemu Turunen löivät pöytään MM-näyttöjä tehokkuuden kautta.

– Maalinteko ei ole helppoa tällä tasolla. Se, miten nuo osumat vaikuttavat meidän valintoihimme, sen aika näyttää. Pelissä on muitakin elementtejä, mutta toki maalinteko on yksi niistä haastavimmista puolista, Jalonen pohtii, jatkaen:

– Meille tuli nyt kymmenen uutta pelaajaa mukaan. Ruotsi-peliin tulee varmaan saman verran. Muutokset luovat omat haasteet. Saimme pidettyä kuitenkin paketin kasassa, mikä osoittaa sen, että pelaajat ovat hyvin sitoutuneita. Itse kukin taistelee vahvasti kisapaikasta.

Mitä odotat MM-kenraalilta, eli lauantain Ruotsi-ottelusta?

– En mitään sen erityisempää. Ihan samaa kuin nytkin. Lyödään kaikki peliin yksilö- ja joukkuetasolla. Ja että pelataan yhtenäisesti joukkueena. Tehdään kaikki voiton eteen, Jalonen sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja