NHL:ään hamuavan Leijona-puolustajan Karjala-turnausmatka oli peruuntua: "Yhtenä päivänä ajattelin, ettei tästä tule yhtään mitään"

Leijonien puolustajan Jani Hakanpään osallistuminen Karjala-turnaukseen ei ollut lainkaan varmaa vielä Helsingin turnauksen alla. Hakanpäällä oli loukkaantumishuolia, jotka hän onnistui voittamaan. Viikonlopun aikana Hakanpää löi pöytään väkeviä näyttöjä.

Ennen Karjala-turnausta Hakanpää oli sivussa seurajoukkueensa Kärppien muutamista peleistä. Poissaolot jatkuivat aivan turnauksen alla.

Hakanpää vahvistaa, ettei hän ollut koko ajan varma siitä, pystyykö hän osallistumaan Karjala-turnaukseen.

– Yhtenä päivänä ajattelin niin, ettei tästä tule yhtään mitään. Toisena päivänä oli taas niin, että kyllä tämä tästä hyväksi kääntyy. Elin vähän sellaista vuoristorataa, Hakanpää sanoo MTV Sportille ja jatkaa:

– Mulla oli kova halu tulla tänne, kun tiesin, että täällä on hienot pelit edessä. Ehkä sekin vähän painoi siinä, miksi sitä eli aaltoliikkeen keskellä. Koko ajan tähtäin oli kuitenkin se, että pelaan viimeistään turnausta edeltäneessä tiistain CHL-pelissä. Jos siellä kaikki menee hyvin, niin sitten tulen sieltä maajoukkueen mukaan. Siten valmistauduin ja sitä varten tehtiin asioita, että tavoite toteutuu.

VIDEO: Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sunnuntain Ruotsi-ottelun jälkeen. Juttu jatkuu videon alapuolella.

Jalonen tyytyväinen Leijonien esitykseen Karjala-turnauksessa 2:00

Hakanpäällä painoi myös toinen tekijä taustalla. Viime kevään pudotuspeleissä suorastaan härkämäisesti esiintynyt Hakanpää joutui jättämään Tanskassa pelatut MM-kisat välistä loukkaantumisen takia. Otteiden perusteella hän olisi kuulunut Leijoniin.

Osaltaan tämän takia Hakanpää ei halunnut jäädä missään nimessä pois Karjala-turnauksesta.

– Kun tulin tänne, halusin nauttia joka hetkestä. Halusin laittaa kaasun pohjaa ja painaa menemään vain. Halusin jättää turhan miettimisen pois. Mun mielestä onnistuin siinä hyvin.

– Tärkeää tässä on se, että kun saa näitä kovia pelejä alle, niin voi huomata sen, että pysyy tempossa mukana, ja että pystyy pelaamaan noita jätkiä vastaan. Se kasvattaa itseluottamusta, kun tulee sellaisia pieniä onnistumisia koko ajan. Sitä kautta uskaltaa mennä ja pelata, tehdä rohkeita ratkaisuja, Hakanpää mietti ja summasi ajatuksensa:

– Tästä jäi kyllä hyvä fiilis.

Lontoolla etiäpäin

Karjala-turnauksessa Hakanpää viiletti tutun peliveljen vierellä. Isokokoinen Kärppä-puolustaja muodosti pakkiparin toisen Kärppä-kasvon, Teemu Kivihalmeen kanssa.

Kivihalme oli turnauksessa uniikkitapaus, sillä hän on koko Leijona-historian ensimmäinen pelaaja, joka ei puhu käytännössä lainkaan suomea.

– Lontoolla mennään, Hakanpää naurahti kaksikon yhteistyöhön liittyen.

– Ei Teemu osaa muuta kuin muutaman tärkeän, ei ehkä niin mediaystävällisen sanan suomeksi. Ainakaan tässä kohtaa.

VIDEO: Ville Leskisen haastattelu sunnuntain Ruotsi-otteun jälkeen. Juttu jatkuu videon alla.

Avausmaalin iskenyt Leskinen: Liiga-pelaajat onnistuivat hyvin 1:40

Kivihalme ja Hakanpää muodostivat yhden Leijonien parhaan parivaljakon. Molemmat huokuivat pelirohkeutta ja molemmat toivat kiekkoa jalalla paineen alta pois. Hakanpää jakaa paljon kehuja Kivihalmeelle, joka on toiminut hänen pakkiparinaan jo tovin ajan Kärpissä.

– Hän menee niin kovaa luistimilla, että hän ehtii joka paikkaan. Teemulla luistelu on vain niin hyvää. Samoin kiekollinen peli, ihan huippuluokkaa. Yritämme tukea toisiamme omilla vahvuuksillamme ja yritämme oppia koko ajan uusia juttuja toisiltamme. Tähän asti meidän kemiat ovat kohdanneet hyvin.

– On ollut todella makeaa pelata hänen kanssaan, Hakanpää nyökyttelee.

Soittelevat NHL:stä sitten kun soittelevat

Hakanpää ei peittele unelmaansa. Se on NHL:ssä.

– Ilman muuta, se on kirkkain tähtäin, jota kohti tässä mennään ja jota ajatellen tässä paiskitaan joka päivä hommia, lähes kaksimetrinen (195 senttinen) puolustaja allekirjoittaa.

Hakanpää avasi maalitilinsä A-maajoukkuetasolla sunnuntaina, kun hän vastasi Leijonien 3-0-osumasta Ruotsia vastaan.

Tehty maali ei ollut ainoa valopilkku Hakanpään turnauksessa. Kärppä-puolustaja väläytteli parasta osaamistaan useaan otteeseen. Vahvaa kiekonsuojaamista, aktiivista peliä molemmissa päädyissä, fyysisyyttä, tukemista, kaikkea.

Tätä kautta hän löi pöytään vahvoja näyttöjä hieman hiljaisemman alkukauden jälkeen (16 liigaottelua, 1+0).

VIDEO: Veini Vehviläisen kommentteja sunnuntain Ruotsi-ottelun jälkeen. Juttu jatkuu videon alapuolella.

Vehviläisellä huima alku leijonapaidasssa 1:17

Tuoreeltaan Leijonat on ollut mainio näyteikkuna NHL:ää ajatellen. Esimerkkejä ovat muun muassa Juuso Riikola ja Antti Suomela, jotka murtautuivat viime kaudella A-maajoukkueeseen ja jotka molemmat pelaavat tällä hetkellä NHL:ssä.

– Ne ovat hienoja esimerkkejä. Nuo tarinat luovat itsellekin lisää uskoa, Hakanpää myöntää.

NHL-seurat ovat osoittaneet jo kiinnostusta Hakanpään pakkiparia Kivihalmetta kohtaan. Kiinnostus ei rajoitu vain yhteen seuraan, vaan Kivihalmeen kintereillä on useita joukkueita.

Eikä olisi ihme, jos kiinnostusta riittäisi myös Hakanpäähän. Hyvin aktiivinen isokokoinen puolustaja on paketti, jollaisia esimerkiksi Suomesta tulee vain harvakseltaan.

Hakanpää vieraili jo aiemmin Pohjois-Amerikassa St. Louis Bluesin organisaatiossa, josta hän tuli Kärppiin kaudeksi 2015-16. Bluesin organisaatiossa Hakanpää jäi AHL:n puolelle, eikä hän päässyt yrittämään taalajäillä.

– Keskityn paiskimaan Oulussa hommia. Kyllä he soittelevat, kun sen aika tulee. Jos tulee, Hakanpää sanoo NHL-aiheeseen liittyen. 

Lue myös:

    Uusimmat