Jukka Jalonen paljasti merkittävän syyn Leijonien päävalmentajan pestiin: "NHL-pelaajien määrä yllättänyt"

Jukka Jalosen toinen päävalmentajakausi Leijonissa alkaa toden teolla, kun Suomen EHT-turnaus pyörähtää käyntiin. Jalonen pääsee mylläämään laajaa ja lahjakasta pelaajapakkaa. 

Videolla Jukka Jalosen ajatuksia päävalmentajan tehtävästä. 

Jukka Jalosen Leijonat pääsee irti ensimmäisen kerran 8. marraskuuta, kun Suomi kohtaa Venäjän Karjala-turnauksessa. Päätavoitteena siintävät kuitenkin kevään MM-kisat Slovakiassa. 

Jalosen kasvot ovat kääntyneet aamuisin pieneen virneeeseen, kun hän on käynyt läpi suomalaisten NHL-pelaajien tekemisiä. Uusi suomalainen pelaajapolvi on näyttänyt voimansa.

– Se on merkittävä syy, miksi lähdin päävalmentajan tehtävään. Meillä on sauma pärjätä, Jukka Jalonen sanoi MTV Sportille CHL-arvonnan jälkeen. 

Jalonen jopa herkuttelee tilanteella, jossa koko Suomen MM-joukkue voitaisiin rakentaa NHL-pelaajista. Tällä kaudella NHL:ssä on pelannut 32 suomalaista kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia. 

– NHL-pelaaijen määrä on yllättänyt. Monet pelaajat ovat siellä vielä lähellä NHL-paikkaa. Olen iloinen poikien puolesta.

Potkua NHL-kauteen MM-kisoista

Jalosen mielestä suomalaiset pelaajat ovat edelleen erittäin kiinnostuneita pelaamaan Leijonissa. 

– Nuoria miehiä kiinnostaa voittaminen. Kun kärkijätkät lähtevät kisoihin, muutkin on helpompi saada mukaan. , hän tiivistää. 

Jalonen nostaa esiin viime kevään MM-kisoissa pelanneet Sebastian Ahon, Mikko Rantasen, Juuso Riikolan ja Markus Nutivaaran, jotka ovat aloittaneet kauden hienosti NHL:ssä. 

– Kovista MM-kisapeleistä on niin paljon hyötyä, kun pääsee pelaamaan maailman huippuja vastaan, Jalonen muistuttaa. 

Maajoukkueen johtoryhmä aikoo tehdä jälleen scouttimatkoja Sveitsiin, Ruotsiin ja Pohjois-Amerikkaan. Jalonen näkee matkat hyödyllisiksi, vaikka pelit ovat tilastot ovat nykyaikana hyvin saatavilla kotimaahankin asti.

– Yritämme saada hyvän yhteyden pelaajiin. Joidenkin pelaajien kanssa olemme kontaktissa useammin ja toiset taas haluavat palata asiaan vasta kauden jälkeen. 

"Maalaisjärjeä peluutuksessa"

Lauri Marjamäki antoi EHT-turnauksissa paljon mahdollisuuksia nuoremmille pelaajille. Mikä on Jalosen iso linja EHT-valinnoissa? 

– Jos parikymppinen ja kolmekymppinen pelaaja ovat saman tasoisia, nuorempi vie voiton, koska ura on menossa eteenpäin, Jalonen linjaa. 

Euro Hockey Tourin turnauksissa on pakko käyttää laajaa pelaajamateriaalia, ettei pelaajien kuorma kasva liian isoksi. Jalosen mukaan turnausjoukkueissa on tälläkin kaudella viisi ketjullista pelaajia. 

– Maalaisjärkeä pitää käyttää. Jos pelataan seurajoukkueessa vielä tiistaina, ei ole mitään järkeä peluuttaa torstaina EHT-pelissä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja