Jukka Jalonen latasi Leijonista itsevarman kommentin Ylellä – Petteri Sihvonen: "Ei hän siinä kaukana ole"

Leijonat esitti Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksessa hyvin lupaavia otteita. Lauantaina Suomi kaatoi NHL-supertähdillä varustetun Venäjän. Sunnuntaina Jukka Jalosen luotsaamat joukot haastoivat tosissaan 15 NHL-pelaajan miehittämän Ruotsin. Turnauksen jälkeen Jalonen latasi hyvin itsevarman kommentin Leijonista.

– Viikko osoitti sen, että pärjäämme NHL-nipuille, Jalonen sanoi Ylellä, viitaten Venäjän, Ruotsin ja Tshekin nimekkäisiin ryhmiin.

Leijonat otti kolmesta ottelusta kaksi voittoa. Eikä Ruotsi kauaksi jäänyt.

Mutta onko todellisuus se, että hieman nimettömämpi Leijonien joukkue voi lyödä kapuloita rattaisiin perjantaina alkavissa MM-kisoissa?

Ihan jopa NHL-supertähtiä viliseville maille?

– Ihan parhaimmillaan ollessa pystyy. Pieni hämäys tässä toki on se, että Leijona-joukkue pisti Tshekissä parasta pöytään. Muut vain vähän vielä verryttelivät. Mutta ei Jalonen kaukana siinä ole, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen miettii.

– Ihan parhaita vastaan pitää saada ihan nappipelejä. Eivät nämä tulokset automaattisesti tarkoita sitä, että voi pärjätä NHL-nippuja vastaan, mutta merkit ja aihiot ovat ilmassa, Sihvonen jatkaa.

Leijonilla on perjantaina alkavassa turnauksessa yksi selkeä etu. Se on saanut harjoitella jo monen viikon ajan pitkälti sillä rungolla, joka pelaa myös lopulta MM-kisoissa.

– He ovat päässeet hiomaan peliä enemmän kuin vastustajat. Se kompensoi vähän tuota pelaajamateriaalia. Ja pelaajat näyttävät siltä, että he haluavat pelata yhteistyöjääkiekkoa, Sihvonen jakaa havaintoja.

Onnistujat, mutta miten herra Kakko?

Leijonien MM-kisajoukkueessa isoimmat kysymysmerkit ovat kohdistumassa hyökkäykseen. Puolustuksessa tarjontaa on jopa liikaa. Rannalle on jäämässä erittäin hyviä pelaajia.

Sihvosen mukaan Tshekin EHT-turnauksessa Leijonien puolustuksesta esille nousi erityisesti neljä nimeä.

– Selkeästi kisajoukkueeseen paikkansa pelasivat Henri Jokiharju, Mikko Lehtonen ja Miika Koivisto. Oliwer Kaski paransi ja hänellä näyttää olevan edessä ensimmäiset arvokisat.

– Hyökkääjistä todella mielenkiintoinen oli Ruotsi-ottelun kolmosketju. Joel Kiviharju, Juhani Tyrväinen ja Niko Ojamäki – siinä oli lähes sellainen kutina, että he voisivat pelata kolmistaan. He antoivat hyvät näytöt, Sihvonen pohtii.

Näiden lisäksi esiin ponnistaa kaksi nimeä, jotka voi istuttaa jo kisakoneeseen.

Marko Anttila – hän on selkeä valinta. Samalla tavalla Sakari Manninen. Hän on aivan varma, Sihvonen näkee.

Tulevissa MM-kisoissa Leijonien riveissä nähdään todennäköisesti myös 18-vuotias huippulupaus Kaapo Kakko, joka väläytteli osaamistaan sunnuntaina. Kakko petasi upealla tavalla avopaikan Veli-Matti Savinaiselle, joka tinttasi kiekon takakulmalta verkkoon.

Sihvosen mukaan Kakossa näkyy vielä hieman ”juniorimaisuus”.

– Se ei ole niin tasaista se suorittaminen. Jotenkin kuitenkin uskon, että hän on kyllä joukkueessa. Ehkä se ikä vähän selittää tuota. Nyt huomaa, että hän joutuu jo vähän pelaamaan sillä seuraavalla tasolla, mutta hänellä on olemassa kyky sopeutua uusiin haasteisiin.

– Olihan se huikea maali – vain parhaat NHL-pelaajat tekevät tuollaisia temppuja, Sihvonen viittasi Kakon taidonnäytteeseen, joka näkyy ylhäältä videolta.

Kevään MM-kisat alkavat perjantaina Slovakiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat