Leijonille niukka tappio MM-kenraalissa – ”Mörkö-Marko” heilutteli nyrkkejä, Kaapo Kakolta taidonnäyte

Leijonat kärsi niukan 1-2-tappion Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksen viimeisessä ottelussa Ruotsia vastaan. MM-kenraalissa Suomelta esillä olivat muun muassa Marko Anttila ja Kaapo Kakko.

Kaksikosta Kakko, 18, väläytteli osaamistaan heti ensimmäisen erän alkuvaiheilla, kun hän alusti jäätävällä tavalla Veli-Matti Savinaisen 1-0-osuman.

Kakko sai kiekon Ruotsin maalin lähettyville. TPS-hyökkääjä ei lähtenyt hätiköimään, vaan hän haki vielä takatolpalta päivystäneen Savinaisen.

Ottelussa tunteet kuumenivat toisen erän loppuhetkillä, kun viime kaudella HIFK:ta edustanut hyökkääjä Juhani Tyrväinen törmäsi Ruotsin NHL-vahtiin Jacob Markströmiin. Voimakkaasti maalilta vastaan tulleen Markströmin ja Tyrväisen luistelulinjat osuivat yhteen, eikä Tyrväinen pystynyt väistämään ruotsalaisvahtia.

Markström lensi jäähän, minkä jälkeen Ruotsi lähti kostamaan tilannetta. Seurauksena oli pienimuotoinen nyrkkitappelu, jossa Suomen hyökkääjä Marko Anttila ja Ruotsin tähtipuolustaja Oliver Ekman-Larsson ottivat yhteen.

Nujakoinnissa mukana ollut ”Mörkö-Marko” Anttila oli Leijonien parhaimmistoa yhdessä koko nelosketjun kanssa.

Kolmannessa erässä Leijonat ei onnistunut enää nousemaan rinnalle. Näin ollen Suomi otti Tshekin EHT-turnauksesta kaksi voittoa. Leijonat kaatoi torstaina Tshekin (3-2) ja lauantaina Venäjän (3-1).

Tämän kevään MM-kisat alkavat perjantaina (10. toukokuuta).