Jukka Jalonen ilahtui Leijonien pelin säväyttäneestä osa-alueesta – nyt edessä on Mikael Granlundiin liittyvä kysymys

Leijonien MM-turnaus alkoi väkevällä tavalla, kun se kaatoi perjantain kohtaamisessa Norjan tyylipuhtaasti 5–0. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ilahtui muun muassa siitä, miten Suomen joukkue pystyi petraamaan yhtä aiemmin tökkinyttä osa-aluetta. Nyt Leijonien valmennusjohto joutuu tekemään kovia kokoonpanoratkaisuja.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat rallatteli lopulta tyylipuhtaasti Norjan ylitse, kun viisi eri pelaajaa heilutti maaliverkkoja.

Ratkaisu syntyi toisessa erässä, missä Leijonat vakuutti. Toisen erän pelaaminen oli aiheuttanut Leijonille harmaita hiuksia turnauksen alla. Muun muassa Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen oli puhunut avoimesti siitä, että asialle pitää tehdä jotain.

Nyt kädenjälki oli vakuuttavaa. Leijonat pisti Norjan istumaan toisella kaksikymppisellä. Pitkät pyöritykset tuottivat myös tulosta kahden maalin muodossa.

– Panostimme toisen erän pelaamiseen. Olimme puhuneet siitä ja olimme siinä hyviä. Siinähän se peli lopulta kääntyi. Kyllähän ero yleensä jossain vaiheessa tulee. Ei aina välttämättä toisessa erässä, mutta viimeistään kolmannessa. Olemme olleet aina vahvoja, kun pelit ratkaistaan. Niin olimme nytkin, Jalonen totesi tyytyväisenä MTV Urheilulle.

Leijonilla oli vielä avauserässä pieniä kiekollisia haasteita. Ne alkoivat kadota isosta kuvasta, kun peli eteni.

Jäikö mieleen mitään, mitä pitää nyt pelillisesti työstää?

– Ainahan siellä on jotain pientä, mutta ei mitään isompaa. Katsotaan vielä peli uudestaan läpi ja jos jotain löytyy, niin pyritään korjaamaan se, Jalonen pohti.

Leijonilla omaa mietintää aiheuttaa nyt se, kenen tilalle tuore NHL-vahvistus Mikael Granlund hyppää lauantaina, kun hän tekee kevään MM-debyyttinsä. Granlund sijoitetaan hyvin todennäköisesti ykkösketjun laitaan Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen rinnalle. Sen jälkeen kysymykset kääntyvät siihen, että miten muut ketjut menevät ja kuka tippuu pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle.

– Joku joutuu ainakin hetkeksi sivuun, mutta kyllä tässä on vielä kohtuullisen paljon pelejä jäljellä. Tarvitsemme kaikkia hyökkääjiä. Vaikka joku ei lauantaina pelaa, niin se ei tarkoita sitä, että hän voisi lähteä himaan täältä. Häntä voidaan tarvita vielä jatkossakin, Jalonen totesi aiheeseen liittyen.

Granlund liittyi perjantaina Leijonien joukkueen matkaan.

– Kyllä hänen pitäisi pelata lauantaina. Ellei nyt jotain ihmeellistä tapahdu, Jalonen sanoi Granlundista.

Lue myös:

    Uusimmat