Mainos

Juhantalon kavallussyyte hylättiin

Ex-ministeri, kansanedustaja Kauko Juhantaloa vastaan nostettu kavallussyyte ns. Interbank-jutussa kaatui Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Juhantalo tuomittiin kuitenkin 80 päiväsakkoon kirjanpitorikoksesta. Hän oli laittanut oman yrityksensä kirjanpitoon virheellisesti 5 miljoonan markan arvosta ylimääräistä vuonna 1994. Nämä miljoonat liittyivät ilmeisesti vuoden 1994 joulukuussa tehtyyn kiinteistökauppaan, jossa Juhantalo toimi syyttäjän mukaan bulvaanina. Interbankin junailemassa kaupassa Juhantalo sai anteeksi velkansa ja Interbankin toimitusjohtaja veti ohi pankin kirjanpidon 4,5 miljoonaa markkaa, sanottiin syytteessä.

Käräjäoikeus tuomitsi Juhantalon kanssasyytetyn, Interbankin pankin entisen toimitusjohtajan Juha Sorviston 1 vuoden kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen mm. törkeästä kavalluksesta. Sorvisto määrättiin maksamaan Interbankille korvauksia noin 880000 markkaa.

Juhantalo ei näe estettä jatkaa eduskunnassa

Juhantalo pidä kirjanpitorikoksesta saamaansa sakkorangaistusta esteenä hänen poliittisen uransa jatkumiselle. Hän aikoo pyrkiä jatkamaan kansanedustajana myös ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.
-Minusta tämä ei vaikuta millään tavalla. Tietenkin jatkan, jos minun halutaan olevan ehdokkaana, kuten on haluttu, hän sanoi.

Nykyisen eduskunnan jäsenenä Juhantalo voi jatkaa esteettä. Eduskunta voi erottaa jäsenensä vain, jos tämä on tuomittu vankeusrangaistukseen.

Juhantalo oli tyytyväinen ja helpottunut siitä, että häntä vastaan nostettu kavallussyyte kaatui käräjäoikeudessa. Hän ei osannut vielä sanoa, aikooko hän valittaa sakkorangaistuksestaan.

Juhantalo kuittaisi kirjanpitoasian "asiantuntijoiden välisenä oppiriitana", jossa ammattitoimisto teki kirjanpidon, mutta hän tilinpäätöksen allekirjoittajana kantoi luonnollisesti muodollisen vastuun. Juhantalo moitti myös jutun syyttäjää, joka hänen mukaansa "on osoittanut enemmän mielenkiintoa minun nimeäni kuin juridiikkaa kohtaan".
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.