Mainos

Juhani Pekkala Taloussanomien päätoimittajaksi

Juhani Pekkala siirtyy Neloselta Taloussanomien päätoimittajksi.

Neloskanavan uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Juhani Pekkala nousee Taloussanomien vastaavaksi päätoimittajaksi ensi vuoden alusta alkaen. Taloussanomien nykyinen päätoimittaja Antti-Pekka Pietilä siirtyy Ilta-Sanomien päätoimittajaksi. Pietilä korvaa tehtävässä ensi toukokuun alussa eläkkeelle jäävän Vesa-Pekka Koljosen.

Pekkala ehti toimia SanomaWSOY:n omistaman Nelosen uutisten päätoimittajana noin puolitoista vuotta. Hän siirtyi Neloskanavalle MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaavan päätoimittajan paikalta.

Pekkala oli MTV:n palveluksessa yhteensä reilun kahdeksan vuoden ajan. MTV:n palvelukseen Pekkala siirtyi Helsingin Sanomien taloustoimituksen esimiehen paikalta vuoden 1993 alussa. Syyskuussa 47 vuotta täyttänyt Pekkala on koulutukseltaan filosofian kandidaatti.

Viisi vuotta sitten perustetun Taloussanomien arkilevikki on jäänyt selvästi alle puoleen Kauppalehden levikistä. Pekkala kuitenkin uskoo, että Suomessa on tilaa kahdelle päivittäiselle taloussanomalehdelle. Hänen mukaansa Taloussanomien vaikeudet selittyvät osittain myös vallitsevalla taloustilanteella.

-Talouslehdet kärsivät kaikista eniten talouden taantumasta. Nyt on vaikeaa ja joudutaan tekemään tiettyjä kustannusleikkauksia, mutta tämä ei tarkoita, että tulevaisuus olisi huono, Pekkala arvioi.

"Ei pelkkä sijoittajalehti"


Taloussanomille on laadittu uusi sisältöstrategia, jonka sisällöstä Pekkala ei kuitenkaan halua vielä sanoa mitään. Hän uskoo, että sisältöstrategia sekä markkinointiyhteistyön tiivistäminen Helsingin Sanomien kanssa viitoittavat Taloussanomille tien valoisampaan tulevaisuuteen.

Osakesäästäjien keskusliiton yli 11 000 jäsentä saavat Taloussanomat kotiinsa jäsenetuna, mikä on mukavasti parantanut lehden levikkilukuja viime vuosina. Tämä yhteistyö ei Pekkalan mukaan kuitenkaan anna osviittaa Taloussanomien tulevaisuudesta.

-Taloussanomista ei tule pelkkää sijoittajalehteä, Pekkala toteaa.

Pekkala on ollut kymmenen viime vuotta television palveluksessa, mutta palaaminen takaisin printtimediaan ei kokenutta uutismiestä hermostuta. Hänen mukaansa televisio- ja lehtityön välillä ei ole suurtakaan eroa, mistä kertoo myös se, että Neloskanavan talousuutisten takana on samaan konserniin kuuluvan Taloussanomien uutiskoneisto.

Vuodet televisiossa eivät ole vähentäneet Pekkalan uskoa lehdistön tulevaisuuteen.

-Sanomalehdillä on oma selkeä roolinsa tiedonvälityksessä. Lehtien lukijat eivät ole vuosikymmenien varrella siirtyneet katsomaan televisiota. Varsinkin taustoittavan taloustiedon välittämisessä lehdillä on iso merkitys, Pekkala korostaa.

Kivelä Startelin toimitusjohtajaksi

Pekkalan nimityksen yhteydessä Sanoma Oy tiedotti myös, että Taloussanomia kustantavan Startelin toimitusjohtajaksi tulee ensi vuoden alusta lähtien Kari Kivelä. Kivelä siirtyi Startelin kaupalliseksi johtajaksi viime syyskuussa Jippii Groupin varatoimitusjohtajan paikalta.

Ennen Jippiitä Kivelä toimi johtotehtävissä SanomaWSOY:n osittain omistamassa mediakonserni Jantonissa. Startelin nykyinen toimitusjohtaja Martti Ojares jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Sanoma Oy:n varatoimitusjohtaja Ojares on hoitanut toimitusjohtajan tehtäviä oman päätoimensa ohessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.