Liigan siirtoikkuna sulkeutuu – tässä sarjan merkittävimmät vahvistukset – Sihvonen: "Jussi Jokinen on kuin piste i:n päälle"

Liigajoukkueiden merkittävimmät vahvistukset 4:11
Videolla Jukka Lohva ja Petteri Sihvonen käyvät läpi Liigan tärkeimpiä siirtoja.

Suomen kotimaisen jääkiekon Liigan siirtoikkuna sulkeutuu perjantaina. Tulosruutu kävi läpi MTV Urheilun asiantuntijan Petteri Sihvosen kanssa läpi sarjan tärkeimpiä siirtoja. 

Liigan suurin siirto nähtiin Oulun Kärppien toimesta, kun Jussi Jokinen teki paluun oululaisten riveihin. Jokinen on iskenyt ensimmäisessä pelaamassaan viidessä ottelussa hurjat tehot 1+8. Hän on kokonaisuudessaan pelannut runkosarjan ja pudotuspelit mukaan lukien pelannut yli tuhat NHL-ottelua.

– Kärppien mestaruusjuna puksuttaa eteenpäin ja Jokinen on seuralla kuin piste i:n päälle. Kärppäperhe kutsui ja otti hänet, oman poikansa, avosylin vastaan. Sillä pisteellä viittaan siihen, että Kärppien ylivoimapeli ei ole oikein toiminut, mutta Jokinen tulee pistämään sen kuntoon. Hän on tällä hetkellä liigan paras pelaaja, Sihvonen sanoo.

Myös Lahdessa on panostettu kuluvaan kauteen, sillä Pelicans vahvistui Juhamatti Aaltosella ja kuunvaihteessa seuraan siirtyi Jordan Rowley

– Pelicans saa Aaltosesta todellisen pelimannipellaajan. Aaltonen on 2010-luvun puhutuimpia pelaajia Suomessa ja hänellä on kyky ratkaista yksittäisiä otteluita, mutta hän voi myös ratkaista mestaruuksia. Hän on näyttänyt, että hän on taituri vailla vertaa ja myös valmentajat Pasi Nurminen ja Ville Nieminen ovat hänelle tuttuja kavereita, Sihvonen toteaa.

– Nurminen on ehkä se, joka saa sen irti Aaltosesta sen tärkeimmän. Aaltonen tarvitsee siinä sellaista tietynlaista isähahmoa, hän on mielenkiintoinen lisä Liigakartalle ja lahtelaiselle jääkiekolle, Sihvonen jatkaa.

Helsingin IFK oli myös aktiivinen siirtomarkkinoilla. Se hankki riveihinsä Sakari Salmisen ja Jasse Ikosen. Salminen meni Ässissä melkein piste per peli tahtia, mutta IFK:ssa vauhti on ollut hiljaisempaa. 

– Se oli selvää, että joku nappaa Salmisen. Hän on vähän hakenut sitä pelaamista, mutta se potentiaali on edelleen valtava. HIFK voi olla se viimeinen paikka näyttää, ettei ura lähde sitten lopullisesti menemään alaspäin. Odotukset on kovat, mutta hän on sellaista pelaajatyyppiä, jossa on riskejä olemassa. Aika näyttää tässä lähikuukausina sen, että miten käy, Sihvonen kertoo.

Vili Sopanen iski Lukolle kauden ensimmäisen maalinsa neljännessä ottelussa siirtonsa jälkeen. Sopanen siirtyi Raumalle Saksan DEL-liigasta, jossa hän teki 31 otteluun 13 pistettä. 

– Pistemäärä ei kerro sitä, että Sopanen ei olisi tällä hetkellä kovassa lyönnissä. Olen katsonut häneltä muutaman pelin, että vaikka vielä ei ole tullut pisteitä, niin hän on pelannut yritteliäästi ja hän on hyvä liikkumaan. Sopanen on sellainen pelaaja, joka osaa rytmittää pelaamista, Sihvonen sanoo.

Liiga jatkuu perjantaina neljän ottelun kierroksella.

Lue myös:

    Uusimmat