JYPillä rajuja poissaolijoita – HIFK:n ykkössentteri palaa kokoonpanoon

SM-liigassa pelataan keskiviikkoiltana kolme ottelua. Turussa vietetään Henrik Tallinderin jäähyväisottelua, kun taas Helsingissä on jaossa tärkeät pisteet.

Turun Palloseuran ja JYPin välisessä ottelussa muistellaan ruotsalaispuolustajan Henrik Tallinderin uraa. Tallinder nousi turkulaiskannattajien suosiksi neljän seurassa pelatun kauden aikana ja hän pääsee hyvästelemään jäähyväisottelussa turkulaiskannattajat.

TPS on pelannut viime aikoina varsin hyvällä tasolla. Edellisistä kuudesta ottelustaan turkulaisseura on voittanut viisi. Tuona aikana TPS on tehnyt 23 maalia, joka kielii siitä, että loukkaantumisten runteleman turkulaisjoukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta.

Joukkueen ylivoimapelaaminen on vain jättänyt rutkasti parantamisen varaa. TPS:llä on sairastuvan puolelle yhteensä kahdeksan pelaajaa, joista tuoreimmat ovat puolustaja Olli Kaskinen sekä hyökkääjä Oskari Siiki. Sen sijaan puolustaja Ilkka Heikkinen sekä hyökkääjä Simon Suoranta palaavat.

Jyväskylän JYP on kivunnut varmanoloisesti viimeiselle pudotuspelipaikalle. Taistelu pudotuspelipaikasta ei silti ole ohi, sillä Vaasan Sport hengittää vain pisteen päässä jyväskyläläisistä.

Risto Dufvan johdolla JYP on saanut puolustuspelaamistaan tiiviimmäksi, mutta hyökkäyspelaaminen on edelleen vaikeaa. JYP pelaakin paljon tiukkoja maalin pelejä. JYPin maalilla on torjunut viime ottelussa erittäin mainiosti Eetu Laurikainen.

JYPillä on runsaasti poissaolijoita, kun hyökkääjät Jerry Turkulainen, Jani Tuppurainen, Juha-Pekka Hytönen sekä Ossi Louhivaara ovat sivussa illan ottelusta.

Helsingin IFK taistelee kynsin ja hampain suorasta pudotuspelipaikasta. Matkaa kuudentena olevaan Hämeenlinnan Pallokerhoon on kuitenkin neljä pistettä.

IFK tulee illan otteluun kaksi tappio-ottelua allaan. IFK on nyt pelannut viisi ottelua Jarno Pikkaraisen alaisuudessa, josta saldona on kolme voittoa. IFK:n ylivoimapelaaminen on ottanut harppauksia eteenpäin, mutta alivoimapelaaminen on jättänyt runsaasti parantamisen varaa.

IFK:n ykkössentteri Juhani Tyrväinen palaa kokoonpanoon.

Sportilla on menossa erittäin vaikea jakso. Vaasalaisjoukkue majaili turvallisesti keskikastissa vielä tammikuussa, mutta sen jälkeen putoaminen on ollut kovaa.

Edellisistä kymmenestä ottelustaan vaasalaisjoukkue on voittanut vain kaksi. Se on auttamatta liian vähän, mikäli Sport mielii kammeta itsensä vielä pudotuspeleihin mukaan.

Sportin kokoonpanoon palaa Leijonissa viime viikolla pelannut hyökkääjä Antti Kalapudas.

Porin Ässät seilaa murheellisessa vireessä. Porilaisjoukkue on voittanut edellisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden.

Tuona aikana Ässät on tehnyt 17 maalia ja päästänyt peräti 35 osumaa. Porilaisjoukkue on yrittänyt kiusata isompiaan tiiviillä trap-pelaamisella. Ajoittain se on onnistunut, mutta omalla puolustusalueella on ollut vaikeuksia.

Päävalmentaja Pasi Kaukoranta on usean ottelun jälkeen maininnut, että hän on joutunut valmentamaan pelaajia paljon henkisellä puolella. Ässät jatkoi tyhjennysmyyntiään keskiviikkoaamuna, kun seura tiedotti, että puolustaja Jere Seppälä siirtyy SaiPaan.

HPK taistelee kiivaasti suorasta pudotuspelipaikasta. Hämeenlinnalaisjoukkue on pelannut vain viime aikoina hieman ailahtelevaisesti.

Voitto-otteluita on yleensä seurannut tappio-ottelu, joten kunnollisia voittoputkia HPK ei ole pystynyt luomaan. HPK:n pelitapa kuitenkin tuottaa ottelusta toiseen laadukkaita maalipaikkoja, mutta maalinteon tehottomuus on vaivannut.

Puolustaja Niklas Friman palaa joukkueen vahvuuteen, oltuaan viime viikolla Leijonien matkassa.

Lue myös:

    Uusimmat