Mainos

Juha Miedolle maistuu mämmi – pääsiäisenä kuluu liki 50 tuokkosta

Suomalaisesta perinneruoasta mämmistä voi olla montaa mieltä. Toiset kuitenkin rakastavat sitä niin paljon, että pystyvät syömään kymmeniä mämmirasioita pääsiäisen aikaan.

Yksi todellinen mämmin ystävä on eduskunnan jättävä hiihtolegenda Juha Mieto, jolta kuluu pääsiäisenä peräti viitisenkymmentä mämmiropposta. Miedon mukaan mämmin syönti on myös tarkka rituaali, ja kostukkeena parasta on ehdottomasti tavallinen maito.

– Mä otan ensin tollasen könkälehen tosta nurkasta näin ja syön tämän. Erinomaasta, kehuu Mieto pääsiäisherkkuaan.

– Ja nyt mä laitan tuohon kolohon tuota maitua... Mairolle tehrään kolo, sitte ruvetahan tästä niin sanotusti syömähän eli lapioimahan.

Mämmi on pysynyt ”Mietaan” herkkuna lapsesta saakka. Hänen mukaansa se on myös oivallista lohturuokaa, jonka avulla selviää suuristakin takaiskuista – kuten eduskunnasta tippumisesta.

– Mää oon syöny keskimäärin 48 (mämmirasiaa) pääsiääsen aikana, ja sitten juhannusta varten mää jätän pakastimehen neljä, Mieto kuvailee.

– Nyt on vähän haikein mielin tietenkin kun putos (eduskunnasta). Toisaalta elämä jatkuu ja se putoaminen ei oo kuolettavaa. Sitten, kun pääsee mämmiropehen kimppuun, niin unohtuu täysin että mihinä ollaan ja misä on oltu ja mistä on pudottu.

Katso Outi Airolan juttu Kurikasta (Kymmenen uutiset 22.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.