Mainos

Jugoslavia keskittää joukkoja Kosovoon

Väkivaltaisuudet jatkuivat Kosovossa tänään. Serbipoliisi kuoli ja toinen haavoittui vakavasti albaanisissien väijytyksessä Krivovon kaupungissa, kertoi serbien tiedotuskeskus Pristinassa.

Eilen kuoli kaksi albaanisiviiliä yhteenotoissa serbien kanssa maan eteläosissa. Tiedot uusista uhreista tulivat samanaikaisesti, kun Jugoslavian sanottiin vahvistavan joukkojaan Kosovossa. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustaja kertoi, että Belgradista matkasti kohti Kosovoa sotilaskolonna, jossa oli kolmisenkymmentä panssaroitua ajoneuvoa ja 15 ilmatorjunta-asetta.

Jugoslavian armeija on vahvistanut useiden päivien ajan joukkojaan Kosovon pohjoisosassa. Yhdysvallat kertoi torstaina, että serbiarmeija siirsi 4500 sotilasta, 60 panssarivaunua ja muuta kalustoa Kosovon rajalle. Jugoslavian mukaan armeijalla on meneillään Kosovon pohjoisosassa "talviharjoitukset".

Kansainväliset tarkkailijat kertoivat, että serbipoliiseja oli tänään runsaasti liikkeellä Kosovon teillä erityisesti alueilla, missä albaanisissit ja serbijoukot ovat viime päivinä ottaneet yhteen. Naton edustaja sanoi aiemmin tällä viikolla, että Jugoslavia saattaa olla valmistelemassa hyökkäystä Kosovon vapautusarmeijaa UCK:ta vastaan ennen maaliskuun 15. päivää, jolloin Kosovon rauhanneuvotteluja on määrä jatkaa. Jugoslavia on kiistänyt suunnittelevansa hyökkäystä.
(STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.